ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: Μπορούμε να στείλουμε κάθε είδους βοήθεια στην Ελλάδα εάν χρειαστεί

Ερντογάν: Μπορούμε να στείλουμε κάθε είδους βοήθεια στην Ελλάδα εάν χρειαστεί
REUTERS/Umit Bektas/File Photo

Την προθυμία της Τουρκίας για την παροχή κάθε είδους βοήθειας στην Ελλάδα σε περίπτωση που χρειαστεί, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στον ελληνικό λαό για τις ανθρώπινες απώλειες από τις πυρκαγιές στην Αττική.

Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε, όπως μεταδίδει το κυπριακό πρακτορείο ειδήσεων, ότι «ενημερωθήκαμε με θλίψη για την πυρκαγιά που ξέσπασε στην Αθήνα, στην πρωτεύουσα της γείτονός μας Ελλάδας. Ενημερώσαμε τις ελληνικές αρχές ότι μπορούμε να στείλουμε κάθε είδους βοήθεια αν χρειαστεί. Εκφράζω τα προσωπικά μου συλλυπητήρια αλλά και του λαού μου προς τον ελληνικό λαό».

Παράλληλα, με τον Έλληνα ομόλογό του συνομίλησε ο Τούρκος υπουργός Γεωργίας και Δασών, Μπεκίρ Πακντεμιρλί λέγοντάς του ότι στη Σμύρνη είναι σε ετοιμότητα ανά πάσα στιγμή, να απογειωθούν τουρκικά αεροσκάφη της πυροσβεστικής. Όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι αυτή τη στιγμή δεν έχει γίνει ανάλογο αίτημα από την Ελλάδα.

Δείτε τις εξελίξεις από την πυρκαγιά στο live του CNN Greece

ΔΗΜΟΦΙΛΗ