ΚΟΣΜΟΣ

«Μοιραζόμαστε τον πόνο σας»: Στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος η Ελλάδα

«Μοιραζόμαστε τον πόνο σας»: Στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος η Ελλάδα
REUTERS/Costas Baltas

Η Ελλάδα και οι φονικές πυρκαγιές της Αττικής εξακολουθούν να βρίσκονται στο επίκεντρο της διεθνούς προσοχής.

«Μοιραζόμαστε τον πόνο μας»: Αυτή τη φράση, γραμμένη στα ελληνικά, επέλεξε η τουρκική εφημερίδα Cumhuriyet για το πρωτοσέλιδό της.

«Ένας γιγάντιο σύννεφο καπνού που έχει καλύψει την παραθαλάσσια πόλη, απανθρακωμένα αυτοκίνητα και ερείπια της πυρκαγιάς – Αυτά είναι όσα μαρτυρούν την έκταση της καταστροφής», γράφει στην ιστοσελίδα του το κρατικό Πρώτο κανάλι της γερμανικής τηλεόρασης (Das Erste), προλογίζοντας το ανάλογο βίντεο.

tagesschau

Βίντεο από τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά δίκτυα του πλανήτη, με τις εικόνες ολέθρου από την Ελλάδα έχουν κατακλύσει τα social media.

«Κόλαση φωτιάς στην Ελλάδα: Άνθρωποι που εγκλωβίστηκαν, αγκαλιάστηκαν για τελευταία φορά και πέθαναν»: Το περιοδικό Stern κάνει αναφορά στους 26 ανθρώπους που βρέθηκαν αγκαλιασμένοι κι απανθρακωμένοι με το πρώτο φως της χθεσινής ημέρας.

Stern

Τα βρετανικά μέσα που παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στην Ελλάδα, κάνουν μνεία στους 26 ανθρώπους που βρέθηκαν αγκαλιασμένοι στο Μάτι ενώ επικεντρώνονται στις καταστροφές και την αναζήτηση αγνοουμένων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ