Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε από το Γιοχάνεσμπουργκ όπου πραγματοποιείται η συνάντηση των χωρών της ομάδας BRICS, ότι είναι έτοιμος να επισκεφθεί την Ουάσιγκτον και να συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ ή να τον προσκαλέσει να επισκεφθεί τη Μόσχα

Επεσήμανε ακόμη ότι και οι δύο είναι έτοιμοι για περαιτέρω συναντήσεις  κορυφής, τονίζοντας ωστόσο πως πρέπει να υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για να γίνουν τέτοιες συναντήσεις.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είπε επίσης ότι οι συναντήσεις με τον Τραμπ είναι ωφέλιμες, όχι μόνο για τη Ρωσία και τις ΗΠΑ αλλά και για όλο τον κόσμο.

Παράλληλα επεσήμανε, ότι οι τηλεφωνικές επαφές μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον δεν αρκούν και πως οι δύο πλευρές πρέπει να συναντώνται για να συζητούν ζητήματα όπως είναι το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και οι διεθνείς διενέξεις.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι θα συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο σε διάφορες διεθνείς συναντήσεις, ιδιαίτερα στην συνάντηση κορυφής των G20. «Υπάρχουν ακόμη σχέδια για πιθανές επαφές σε άλλα διεθνή φόρα» δήλωσε ο Πούτιν και προσέθεσε ότι «παρ’ όλες τις δυσκολίες, στη δεδομένη περίπτωση όσον αφορά τις δυσκολίες στην εσωτερική πολιτική ζωή των Ηνωμένων Πολιτειών, η ζωή συνεχίζεται και οι δικές μας επαφές συνεχίζονται».

Αναφερόμενος στον ίδιο τον Τραμπ, ο Ρώσος πρόεδρος είπε ακόμη ότι μπορεί να ασκεί κανείς κριτική στον Τραμπ, αλλά το μεγάλο του προσόν είναι ότι επιδιώκει να εκπληρώσει τις προεκλογικές του υποσχέσεις. Αυτό είναι, είπε ο Πούτιν, αυτό που ξεχωρίζει τον σημερινό πρόεδρο των ΗΠΑ, «επειδή κατά κανόνα, μετά τις εκλογές οι διάφοροι ηγέτες ξεχνούν τι είχαν υποσχεθεί στον λαό όταν κατέβαιναν στις εκλογές, αλλά ο Τραμπ όχι. Μπορεί να του ασκεί κάποιος κριτική γι' αυτά που κάνει και είναι πολλοί αυτοί που ασχολούνται με αυτή την κριτική, όμως ένα πράγμα είναι προφανές, ότι επιδιώκει να τηρήσει τις προεκλογικές του υποσχέσεις».

Έτοιμος ο Τραμπ να επισκεφθεί τη Μόσχα

Και με τη σειρά του ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ είναι έτοιμος να επισκεφθεί τη Μόσχα και να συναντηθεί με τον Ρώσο πρόεδρο εφόσον λάβει επίσημη πρόσκληση, ενώ είναι έτοιμος να δεχθεί στην Ουάσιγκτον τον Ρώσο πρόεδρο μετά την 1η Ιανουαρίου του 2019, δήλωσε στους δημοσιογράφους η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σάρα Σάντερς.

«O πρόεδρος Τραμπ προσβλέπει να δεχθεί τον πρόεδρο Πούτιν, μετά την πρώτη του (επόμενου) έτους και είναι ανοιχτός να επισκεφθεί τη Μόσχα εφόσον λάβει επίσημη πρόσκληση» δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Διαβάστε επίσης
Δες τον κόσμο μέσα από το φακό του CNN Greece. Ακολούθησέ μας στο Instagram!