ΚΟΣΜΟΣ

Έφηβος διέρρηξε σπίτι στην Καλιφόρνια και… ζήτησε τον κωδικό του Wi-Fi

Έφηβος διέρρηξε σπίτι στην Καλιφόρνια και… ζήτησε τον κωδικό του Wi-Fi
Φωτογραφία Αρχείου Pixabay

Ένας έφηβος διέρρηξε ένα σπίτι στην πόλη Πάλο Άλτο της Καλιφόρνια, τα μεσάνυχτα του προηγούμενου Σαββάτου, αλλά φαίνεται πως προτεραιότητα του δεν ήταν τόσο η ληστεία  όσο η σύνδεση στο διαδίκτυο!

Σύμφωνα με τις Αρχές, ο 17χρονος ξύπνησε το ζευγάρι που κατοικούσε στο σπίτι και τους ζήτησε… τον κωδικό του Wi-Fi. Ο ιδιοκτήτης της οικίας ανέφερε στην αστυνομία πως έπιασε τον έφηβο λίγο έξω από την πόρτα τους και κάλεσε το 911.

«Το ζευγάρι κοιμόταν στο υπνοδωμάτιο όταν ξαφνικά ένας άγνωστος τους ξύπνησε και τους ζήτησε να συνδεθεί στο ασύρματο δίκτυό τους. Οι αστυνομικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα πως ο ύποπτος μπήκε στο σπίτι από ένα ανοιχτό παράθυρο στην αυλή. Το κίνητρο για την πράξη του αυτή παραμένει άγνωστο, αλλά οι ιδιοκτήτες δήλωσαν πως λείπουν δύο μαχαίρια από την κουζίνα τους» αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας.

Ο έφηβος συνελήφθη για διάρρηξη. Προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί κάτι άλλο διότι πρόκειται για ανήλικο.

Η ανάγκη… για Wi-Fi

Οι αρχές πιστεύουν πως ο ίδιος 17χρονος είχε κλέψει νωρίτερα στην ίδια περιοχή, ένα ποδήλατο από την αυλή ενός άλλου σπιτιού.

Όσον αφορά το συγκεκριμένο περιστατικό, η γυναίκα που μένει στην οικία αυτή ανέφερε πως παρατήρησε ένα αγόρι έξω από το παράθυρό της και υπέθεσε ότι ήθελε να της μιλήσει.

«Η γυναίκα ειδοποίησε για την παρουσία του νεαρού τον άνδρα που μένει μαζί της και μαζί πήγαν να του μιλήσουν» αναφέρει η αστυνομία.

«Ο ύποπτος ρώτησε εάν θα μπορούσε να μπει στο ασύρματο δίκτυό τους γιατί μόλις του είχαν τελειώσει τα δεδομένα. Οι δύο κάτοικοι του ζήτησαν να φύγει και τον είδαν να αποχωρεί με ένα ποδήλατο. Δεν ειδοποίησαν τις Αρχές».

Την επόμενη μέρα, ο άνδρας είδε σε βίντεο που καταγράφηκε από την κάμερα ασφαλείας τους πως ο έφηβος είχε κλέψει το ποδήλατο με το οποίο έφυγε, από την αυλή τους. Λίγο μετά, η αστυνομία το εντόπισε πολύ κοντά στο σημείο όπου είχε συλληφθεί την προηγούμενη μέρα.

CNNi / Teen burglar woke up sleeping couple to ask for Wi-Fi access, police say

ΔΗΜΟΦΙΛΗ