Ο Στίβεν Σιγκάλ απεσταλμένος του ρωσικού ΥΠΕΞ στις ΗΠΑ
Ο Αμερικανός ηθοποιός Στίβεν Σιγκάλ, ο οποίος έχει ρωσική υπηκοότητα από το 2016, ορίστηκε απεσταλμένος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, αρμόδιος για τις ανθρωπιστικές σχέσεις με τις ΗΠΑ, ανακοίνωσε σήμερα η ρωσική διπλωματία.
"Ο Στίβεν Σιγκάλ διορίστηκε ειδικός απεσταλμένος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, υπεύθυνος για τις ρωσο-αμερικανικές ανθρωπιστικές σχέσεις", ανέφερε η ρωσική διπλωματία στην επίσημη σελίδα της στο Facebook. Η αποστολή του Σιγκάλ είναι να "βοηθήσει στην ανάπτυξη των ρωσο-αμερικανικών σχέσεων στον ανθρωπιστικό τομέα, συμπεριλαμβανομένης της συνεργασίας στον τομέα του πολιτισμού και της τέχνης".
Πρόκειται για θέση όμοια με αυτή του "πρεσβευτή καλής θέλησης του ΟΗΕ" και η οποία "δεν προβλέπει χρηματική αμοιβή", υπογράμμισε η ρωσική διπλωματία.
Η ανακοίνωση αυτή γίνεται την ώρα που οι σχέσεις μεταξύ της Μόσχας και της Ουάσινγκτον είναι στο χαμηλότερο επίπεδο από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, κυρίως λόγω των συνεχιζόμενων αποκλίσεων των δύο χωρών σε θέματα όπως η σύγκρουση στη Συρία, η Ουκρανία ή οι κατηγορίες για ρωσική παρέμβαση στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016, κατηγορίες που απορρίπτει η Μόσχα.
Ο 66χρονος Στίβεν Σιγκάλ, άλλοτε αστέρας του Χόλιγουντ και εξπέρ της πολεμικής τέχνης αϊκίντο, έλαβε τη ρωσική υπηκοότητα από τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν τον Νοέμβριο του 2016.
Σπάτα: Πώς οι Κινέζοι «τρύπωναν» σε κινητά μέσω «ψεύτικης κεραίας» σε πορτ μπαγκάζ - Η μέθοδος «SMS Blaster Attack»
09:02
Αίγιο: Συνελήφθη o 16χρονος που ξυλοκόπησε συνομήλικό του έξω από σχολείο
09:02
Star Wars: Αποχωρεί η Κάθλιν Κένεντι μετά από 14 χρόνια στο «τιμόνι» της Lucasfilm
08:54
Κίνηση: Στο «κόκκινο» ο Κηφισός - Μποτιλιάρισμα σε Κηφισίας, Μεσογείων και Αρδηττού
08:44