Ο «Κόκκινος Πλανήτης» είναι τόσο κοντά στη Γη, που ο Αμπντούλ Ντρεμάλι την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου τράβηξε μια αξέχαστη φωτογραφία του Άρη και της αντανάκλασής του στη θάλασσα.

Διαβάστε επίσης

«Πήγα με το αυτοκίνητο στο Rhode Island για το καινούργιο φεγγάρι, μιας και τότε είναι η καλύτερη περίοδος να συλλάβεις με τον φακό σου τον Γαλαξία» αφηγήθηκε ο Αμερικανός αστροφωτογράφος, με έδρα τη Βοστώνη.

«Κανόνισα να είμαι εκεί κατά τις 10:00 το βράδυ (τοπική ώρα), όταν ο Άρης θα ανέτειλε. Τον έχω συλλάβει με τον φακό μου πολλές φορές αυτή την περίοδο, αλλά λόγω μιας ισχυρής θύελλας στον πλανήτη κι επειδή ήταν τόσο κοντά (στη Γη) ήταν πιο φωτεινός από ποτέ» πρόσθεσε.

Αυτούς τους μήνες, ο Άρης είναι ο πιο φωτεινός «Κόκκινος Πλανήτης» από το 2003, όταν είχε βρεθεί στην κοντινότερη απόστασή του από τη Γη τα τελευταία 60.000 χρόνια. Στα τέλη Ιουλίου, βρέθηκε στο πλησιέστερο φετινό σημείο σε σχέση με τον δικό μας πλανήτη – ήταν 1,8 φορές πιο φωτεινός από τον Δία – και δεν θα είναι τόσο φωτεινός ή τόσο κοντά στη Γη ξανά έως το 2035.

Οι επίδοξοι αστροφωτογράφοι ας είναι «επί ποδός πολέμου» έως τις 7 Σεπτεμβρίου!


Διαβάστε επίσης

Η Ιρλανδέζα που παντρεύτηκε… φάντασμα πειρατή πήρε «διαζύγιο»!

Ο απόκοσμος ήχος του ανέμου στον Άρη

Άνοιξε χριστουγεννιάτικο δώρο της πρώην του… μετά από 47 χρόνια

Η σωσίας της... Μέγκαν Μαρκλ βρίσκεται στη Ρωσία και την λένε Άννα