ΚΟΣΜΟΣ

Ινδονησία: «Μάγος» κρατούσε αιχμάλωτη σε σπηλιά και βίαζε 28χρονη για 15 χρόνια

Ινδονησία: «Μάγος» κρατούσε αιχμάλωτη σε σπηλιά και βίαζε 28χρονη για 15 χρόνια
Indonesian National Police

Το μαρτύριο που ζούσε επί 15 χρόνια μια 28χρονη, που κρατούνταν αιχμάλωτη σε μια σπηλιά από έναν 83χρονο «μάγο», ο οποίος ανά τακτά χρονικά διαστήματα τη βίαζε, αποκαλύφθηκε την Κυριακή στην Ινδονησία, όταν οι αστυνομικοί εντόπισαν και διέσωσαν τη νεαρή κοπέλα.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, στην αστυνομία της περιοχής έφθασε η πληροφορία ότι ένας άνδρας, που είναι διάσημος στην περιοχή για τις ικανότητές του να θεραπεύει τους ανθρώπους με… εναλλακτικούς τρόπους, κρατά όμηρο μια νεαρή κοπέλα σε σπηλιά στην κεντρική επαρχία Σουλαουέζι της Ινδονησίας.

Οι αστυνομικοί ξεκίνησαν έρευνες και πρώτα έφτασαν στα ίχνη του 83χρονου, τον συνέλαβαν και ανακρίνοντάς τον, απέσπασαν κρίσιμες πληροφορίες αναφορικά με το πού βρισκόταν η 28χρονη, την οποία και διέσωσαν στη συνέχεια.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, η νεαρή κοπέλα βρέθηκε στα χέρια του 83χρονου, όταν η οικογένειά της απευθύνθηκε στον Τζάγκο, όπως είναι το όνομά του, προκειμένου να την θεραπεύσει, καθώς ήταν «διάσημος» για τις «μαγικές» ικανότητές του.

Τότε ήταν μόλις 13 ετών… Η οικογένειά της την άφησε στον Τζάγκο για να την κάνει καλά, με την προοπτική ότι μόλις το κορίτσι ανάρρωνε θα επέστρεφε σπίτι. Όταν την αναζήτησαν, ο 83χρονος ισχυρίστηκε πως η κοπέλα «είχε φύγει μακριά». Αδυνατώντας να την εντοπίσει, η οικογένειά της δήλωσε την εξαφάνισή της.

Στα 15 χρόνια που έμεινε αιχμάλωτη στη σπηλιά η νεαρή κοπέλα κακοποιούνταν σεξουαλικά από τον 83χρονο, με το πρόσχημα της μαγείας. Σύμφωνα με την αναφορά της αστυνομίας, ο Τζάγκο της έδειχνε τη φωτογραφία ενός άνδρα, του Αμρίν, που ισχυριζόταν ότι είναι τζίνι και της έλεγε πως κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης, ο Αμρίν είτε θα εμφανιζόταν μπροστά της, είτε θα έμπαινε στο σώμα του.

Ο 83χρονος έχαιρε σεβασμού στην τοπική κοινότητα, λόγω των «μαγικών» ικανοτήτων που ισχυριζόταν ότι διαθέτει για να θεραπεύει ασθενείς με εναλλακτικούς τρόπους, και οι αρχές τώρα φοβούνται ότι η 28χρονη ίσως να μην είναι το μόνο θύμα του.

«Υπάρχει πιθανότητα να υπάρχουν και άλλα θύματα, τα οποία από φόβο δεν μιλούν», εκτιμά η Μαγκνταλένα Σίτορους, μέλος της επιτροπής για τη βία κατά των γυναικών στη Τζακάρτα, σημειώνοντας πως είναι απαραίτητο η 28χρονη να μεταφερθεί στο νοσοκομείο και να εξεταστεί τόσο γυναικολογικά, όσο και ψυχολογικά.

Όσο για τον Τζάγκο, βρίσκεται πλέον αντιμέτωπος με κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου και ενδέχεται να καταδικαστεί με ως και 15 χρόνια φυλάκισης.

Indonesian woman held captive in cave for 15 years, police say, By Jessie Yeung, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ