ΚΟΣΜΟΣ

Λονδίνο: Η αντιτρομοκρατική στις έρευνες για το περιστατικό έξω από το κοινοβούλιο

Λονδίνο: Η αντιτρομοκρατική στις έρευνες για το περιστατικό έξω από το κοινοβούλιο
REUTERS/Hannah McKay

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Μητροπολιτικής Αστυνομίας ανέλαβε την έρευνα για το περιστατικό που σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Τρίτης έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο, όταν ένα αυτοκίνητο έπεσε στις μπάρες ασφαλείας μπροστά από το κτήριο, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν περαστικοί.

Το σημερινό συμβάν έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο φαίνεται ότι είναι σκόπιμη ενέργεια και αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατικό περιστατικό, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο αρχηγός της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της βρετανικής αστυνομίας Νιλ Μπασού.

«Αν και δεν αποκλείουμε τίποτε, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία της Μητροπολιτικής Αστυνομίας ηγείται της έρευνας στο περιστατικό του Γουέστμινστερ», είχε αναφέρει η αστυνομία στον λογαριασμό της στο Twitter.

«Στις 07.37 σήμερα ένα αυτοκίνητο συγκρούσθηκε με τις μπάρες μπροστά από το κοινοβούλιο. Ο οδηγός συνελήφθη από τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στο σημείο. Πολλοί πεζοί τραυματίσθηκαν», ανακοίνωσε η αστυνομία στον λογαριασμό της στο Twitter.

Η αστυνομία διευκρίνισε ότι κανείς από τους τραυματίες δεν φέρει τραύματα που να θέτουν σε κίνδυνο την ζωή του και αρχικά δεν έκανε λόγο για τρομοκρατική επίθεση.

Ο συλληφθείς ύποπτος για τρομοκρατική δράση δεν έχει ταυτοποιηθεί, δεν είναι γνωστός στις αρχές και δεν συνεργάζεται με την αστυνομία.

Εικόνες που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ένοπλους αστυνομικούς να βγάζουν από το αυτοκίνητο τον άνδρα που οδηγούσε ένα ασημί αυτοκίνητο και να του περνούν χειροπέδες.

«Έμοιαζε σαν σκόπιμη ενέργεια. Περπατούσα από την απέναντι πλευρά του δρόμου, άκουσα έναν θόρυβο και κάποιος φώναξε. Γύρισα και είδα ένα γκρι αυτοκίνητο να κινείται με μεγάλη ταχύτητα κοντά στις μπάρες, ίσως και επάνω στο πεζοδρόμιο. Ο άνθρωπος που οδηγούσε το αυτοκίνητο δεν βγήκε», δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ