ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανός πολίτης ο άνδρας που παρέσυρε πεζούς με το αυτοκίνητό του έξω από το Κοινοβούλιο

Βρετανός πολίτης ο άνδρας που παρέσυρε πεζούς με το αυτοκίνητό του έξω από το Κοινοβούλιο
REUTERS/Henry Nicholls

Βρετανός πολίτης είναι ο άνδρας που έπεσε με το αυτοκίνητό του πάνω σε πεζούς στο Λονδίνο, έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Ασφαλείας της χώρας Μπεν Ουάλας.

«Είναι Βρετανός υπήκοος» είπε ο Ουάλας στο βρετανικό δίκτυο BBC TV. «Ήρθε από άλλη χώρα. Το περιστατικό αντιμετωπίζεται αυτή τη στιγμή ως τρομοκρατικό και δεν το έχουμε πλήρως επιβεβαιώσει αυτό» συμπλήρωσε ο υπουργός.

Από την πλευρά της, η αστυνομία ανέφερε ότι πραγματοποίησε έρευνες σε δύο διευθύνσεις στο Μπέρμιγχαμ και σε ένα κτίριο στο Νότινγχαμ, στην κεντρική Αγγλία, σε σχέση με το περιστατικό, προσθέτοντας ότι ο οδηγός του οχήματος είναι 29 ετών.

Δεν υπήρξαν επιπλέον συλλήψεις, συμπληρώνεται στην ανακοίνωση των αρχών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο άνδρας έριξε εκ προθέσεως το αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε πάνω σε πεζούς και ποδηλάτες, τραυματίζοντας τρεις ανθρώπους προτού πέσει πάνω στα κάγκελα του βρετανικού κοινοβουλίου.

«Η απειλή στο Ηνωμένο Βασίλειο από την τρομοκρατία παραμένει ισχυρή. Καλώ τον κόσμο να παραμείνει σε επαγρύπνηση», ανέφερε σε δήλωσή της η Μέι, η οποία βρίσκεται σε διακοπές στο εξωτερικό.

Εκπρόσωπος της Μέι δήλωσε πως ενημερωνόταν τακτικά από τους αξιωματούχους ασφαλείας καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ