ΚΟΣΜΟΣ

Σε βελτίωση των σχέσεων με την Ελλάδα ελπίζει η Μόσχα

Σε βελτίωση των σχέσεων με την Ελλάδα ελπίζει η Μόσχα
EPA/MAXIM SHIPENKOV

Στην αφοσίωση της Ρωσίας στην ανάπτυξη της συνεργασίας της με την Ελλάδα αναφέρθηκε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εσωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, την Τετάρτη.

Τόνισε μάλιστα πως δεν ήταν η Μόσχα εκείνη που έκανε το πρώτο βήμα για την επιδείνωση των ελληνορωσικών σχέσεων και μιλώντας στην ενημέρωση των δημοσιογράφων, εξέφρασε την ελπίδα της χώρας της πως η κατάσταση στις σχέσεις των δύο χωρών θα βελτιωθεί.

«Για άλλη μία φορά θέλω να υπογραμμίσω ότι η Ρωσία δεν έκανε κινήσεις που να οδήγησαν στην επιδείνωση των σχέσεων με την Ελλάδα. Παραμένουμε αφοσιωμένοι στην ανάπτυξη της συνεργασίας με την Ελλάδα. Πιστεύουμε ότι αυτή η κατάσταση είναι ασυνήθιστη και προσωρινή, ελπίζουμε σε μια ταχεία βελτίωση», είπε χαρακτηριστικά, διευκρινίζοντας πως η Μόσχα δεν αναμείχθηκε σε εσωτερικά ζητήματα της Αθήνας.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα η Ρωσία ανακοίνωσε την απέλαση δύο Ελλήνων διπλωματών στον Έλληνα πρέσβη στη Μόσχα, Ανδρέα Φρυγανά, ως απάντηση στις «μη φιλικές» ενέργειες της Αθήνας έναντι της χώρας. Ο Έλληνας πρέσβης εκλήθη στο ρωσικό ΥΠΕΞ προκειμένου να ενημερωθεί για τις κινήσεις της Μόσχας σχετικά με την πρόσφατη απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει στην απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών, αλλά και να απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα ακόμη δύο Ρώσων αξιωματούχων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ