ΚΟΣΜΟΣ

Μετά από αίτημα του εισαγγελέα η αποφυλάκιση των Ελλήνων στρατιωτικών, λένε οι δικηγόροι τους

Μετά από αίτημα του εισαγγελέα η αποφυλάκιση των Ελλήνων στρατιωτικών, λένε οι δικηγόροι τους
EUROKINISSI

Αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη των Τούρκων δικηγόρων των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνταν στις φυλακές της Αδριανούπολης, ότι η απόφαση για την απελευθέρωσή τους ήρθε πριν ακόμη εκείνοι καταθέσουν το νέο αίτημα για αποφυλάκιση.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η δικηγόρος Σελίν Οζέλ, σχολιάζοντας την απόφαση της τουρκικής δικαιοσύνης, «η αποφυλάκιση αποφασίστηκε έπειτα από αίτημα του εισαγγελέα και αφού αποδείχθηκε πως δεν υπάρχουν στοιχεία για κατασκοπεία σε βάρος τους».

Η ίδια πρόσθεσε, σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα, πως οι δύο στρατιωτικοί υποδέχθηκαν με έκπληξη αλλά και ικανοποίηση την απόφαση του δικαστηρίου, σημειώνοντας πως ολοκληρώθηκε η έρευνα των ψηφιακών αντικειμένων που βρέθηκαν πάνω τους και δεν προκύπτει η κατηγορία της κατασκοπείας αλλά μόνο η είσοδός τους σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή.

«Το αίτημα του εισαγγελέα ήταν έκπληξη για μας», είπε ο δικηγόρος Χακάν Γιαλτσιντούν, προσθέτοντας πως «αυτό κατατέθηκε καθώς είχαν ολοκληρωθεί οι έρευνες στα κινητά τους τηλέφωνα που αποδείχθηκαν “καθαρά”».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ