ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός Βενεζουέλα: Περιορισμένες ζημιές από τα 7,3 Ρίχτερ

Σεισμός Βενεζουέλα: Περιορισμένες ζημιές από τα 7,3 Ρίχτερ
REUTERS

Ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 7,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στη Βενεζουέλα, προκαλώντας πανικό στον πληθυσμό. Οι αρχές διαβεβαίωσαν ότι δεν έχουν αναφερθεί για την ώρα θύματα, ωστόσο υπάρχουν υλικές ζημιές.

Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης, που καταγράφηκε περί τις 17:31 τοπική ώρα (00:31 Τετάρτη ώρα Ελλάδας), εντοπίστηκε στο Πορτ οφ Σπέιν και το εστιακό βάθος της ήταν 123 χιλιόμετρα, κατά το Αμερικανικό Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Το επίκεντρο του σεισμού βρισκόταν περίπου 400 χιλιόμετρα ανατολικά της πρωτεύουσας, του Καράκας.

«Δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι έπειτα από αυτόν τον σεισμό», ανακοίνωσε εξάλλου το Κέντρο Έγκαιρης Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό Ωκεανό (PTWC).

Ο σεισμός έγινε αισθητός για πολλά δευτερόλεπτα στο Καράκας, ιδίως σε πολυώροφα κτήρια, οι ένοικοι πολλών από τα οποία βγήκαν έξω αμέσως.

«Έγινε αισθητός σε πολλές Πολιτείες της χώρας (...). Για την ώρα, δεν θρηνούμε κανένα θύμα και βρισκόμαστε στη διαδικασία αποτίμησης των ζημιών» που προκάλεσε ο σεισμός, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Βενεζουέλας, ο στρατηγός Νέστορ Ρεβερόλ.

«Απευθύνουμε έκκληση για ηρεμία» στον πληθυσμό, πρόσθεσε ο υπουργός κατά τη διάρκεια τηλεοπτικού διαγγέλματός του.

Οι δύο πιο πρόσφατοι ισχυροί σεισμοί στη Βενεζουέλα είχαν σημειωθεί την 29η Ιουλίου 1967 (6,7 βαθμοί) στο Καράκας, όταν είχαν χάσει τη ζωή τους πάνω από 200 άνθρωποι, και την 9η Ιουλίου 1997 (7 βαθμοί) στο Καριάκο, στην Πολιτεία Σούκρε, όταν είχαν χάσει τη ζωή τους 73 άνθρωποι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ