ΚΟΣΜΟΣ

Πυροβολισμοί στη Φλόριντα

Πυροβολισμοί στη Φλόριντα

Συναγερμός σήμανε στη Φλόριντα των ΗΠΑ, όπου η αστυνομία ανταποκρίθηκε σε κάλεσμα για πυροβολισμούς σε τουρνουά Madden NFL video game στο εμπορικό κέντρο Jacksonville Landing στο Τζακσονβιλ. Σύμφωνα με την αστυνομία, υπάρχουν αρκετοί νεκροί.

Αναφορές από ξένα μέσα, οι οποίες, ωστόσο παραμένουν ανεπιβεβαίωτες, κάνουν λόγο για τέσσερις νεκρούς και 11 τραυματίες. Αρκετοί άνθρωποι έχουν μεταφερθεί σε τοπικά νοσοκομεία.

Σε ανάρτησή του στο twitter, το γραφείο του σερίφη του Τζακσονβιλ αναφέρει ότι ένας ύποπτος είναι νεκρός στο σημείο της επίθεσης, ωστόσο διεξάγονται έρευνες προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχει δεύτερος ύποπτος. Επιπλέον, καλεί τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή, καθώς είναι επικίνδυνη.

Το γραφείο του σερίφη του Τζάκσονβιλ καλεί μέσω του Twitter τους ανθρώπους που έχουν κρυφτεί εντός του εμπορικού κέντρου Jacksonville Landing να καλέσουν το 911 ώστε οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας να τους εντοπίσουν και να τους βοηθήσουν.

«Σας ζητούμε να παραμείνετε ήρεμοι, να παραμείνετε εκεί όπου κρύβεστε. Οι ειδικές δυνάμεις SWAT πραγματοποιούν μεθοδική έρευνα στο εσωτερικό του Landing. Θα σας βρούμε. Παρακαλείσθε να μην βγείτε τρέχοντας».

Μετά τον εντοπισμό ενός υπόπτου νεκρού, οι δυνάμεις της αστυνομίας ερευνούν τους χώρους του εμπορικού κέντρου για την περίπτωση ύπαρξης και άλλων δραστών.

Capture

Σε ζωντανή μετάδοση η επίθεση

Η επίθεση στο Τζάκσονβιλ μεταδόθηκε ζωντανά από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όποιος παρακολουθούσε την εξέλιξη του τουρνουά είχε την δυνατότητα να δει δευτερόλεπτα πριν από την επίθεση στο κάτω μέρος της οθόνης που μετέδιδε το video game «παράθυρο» όπου εμφανίζονται δύο από τους νεαρούς παίκτες. Όταν επάνω στην μπλούζα του ενός εμφανίζεται το σημάδι λέιζερ του σκόπευτρου του όπλου της επίθεσης, η μετάδοση εικόνας διακόπτεται απότομα, όμως συνεχίζεται η ηχητική απευθείας μετάδοση των ήχων των πυροβολισμών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ