ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλία: Συναγερμός μετά από προσάραξη πλοιαρίου σε νερά γεμάτα κροκοδείλους

Αυστραλία: Συναγερμός μετά από προσάραξη πλοιαρίου σε νερά γεμάτα κροκοδείλους
Pixabay

Περιπέτεια ανάλογη κινηματογραφικού θρίλερ ζουν οι επιβάτες παράνομου αλιευτικού που προσάραξε σε περιοχή γεμάτη κροκοδείλους, στην Αυστραλία.

Οι επιβάτες του σκάφους, στην αγωνία τους να μη συλληφθούν, εγκατέλειψαν το σκάφος, βρίσκοντας καταφύγιο στην περιοχή που αποτελεί «σπίτι» αμέτρητων κροκοδείλων.

Οι αρχές έχουν ήδη εντοπίσει 11 ανθρώπους κι εκτιμούν πως πολλοί περισσότεροι κρύβονται στο μαγκρόβιο δάσος, βορείως του Κουίνσλαντ.

Προς το παρόν, οι αρχές μόνο να εικάζουν μπορούν τόσο προς τον ακριβή αριθμό των επιβαινόντων στο πλοιάριο καθώς και προς την ιδιότητά τους.

«Δεν γνωρίζουμε αν πρόκειται για παράτυπους μετανάστες ή για αλιείς που ψάρευαν παράνομα στην περιοχή και κατέληξαν να παγιδευτούν σ’αυτά τα νερά όταν προσάραξε το σκάφος τους», τόνισε ο Μάικλ Χίλι, βουλευτής της τοπικής κυβέρνησης του Κουίνσλαντ.

Ανεξαρτήτως αριθμού και συνθηκών, ωστόσο, οι αρχές είναι κατηγορηματικές για τον κίνδυνο που διατρέχουν όσοι έχουν βρει καταφύγιο στη συγκεκριμένη περιοχή, με την οργιώδη θαλάσσια βλάστηση που αποτελεί βιότοπο για τους κροκοδείλους.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, οι 11 διασωθέντες είναι Βιετναμέζοι – κατά άλλες πληροφορίες Φιλιππινέζοι. Αν πράγματι το πλοιάριο μετέφερε μετανάστες, θα είναι το πρώτο μετά από πολλά χρόνια που κατάφερε να φτάσει στην Αυστραλία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ