ΚΟΣΜΟΣ

Σύγχυση με τον αριθμό των επιβατών που ασθένησαν στην πτήση της Emirates

Σύγχυση με τον αριθμό των επιβατών που ασθένησαν στην πτήση της Emirates
Larry Coben/via REUTERS

Για δέκα επιβάτες της πτήσης Ντουμπάι-Νέα Υόρκη που παρουσίασαν σημάδια ασθένειας, έκανε λόγο ηαεροπορική εταιρεία Emirates, η οποία κατέβασε κατά πολύ τον αριθμό των 100 επιβατών που είχε μεταδοθεί από πολλά αμερικανικά μέσα.

Τον αριθμό επιβεβαίωσε η Emirates με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Η Emirates επιβεβαιώνει ότι περίπου δέκα επιβάτες της πτήσης Ντουμπάι-Νέα Υόρκη αισθάνθηκαν αδιαθεσία. Κατά την άφιξη στο Τζ.Φ.Κ., για προληπτικούς λόγους, (οι επιβάτες) εξετάστηκαν αμέσως από τις τοπικές υπηρεσίες υγείας. Σύντομα θα επιτραπεί σε όλους τους επιβάτες να αποβιβαστούν», αναφέρει η ανάρτηση.

Το αεροσκάφος, που μετέφερε περίπου 500 επιβάτες, τέθηκε σε καραντίνα σήμερα το πρωί στο διεθνές αεροδρόμιο Τζον Φ. Κένεντι της Νέας Υόρκης αφού ορισμένοι επιβάτες αισθάνθηκαν αδιαθεσία.

Επί τόπου βρέθηκαν εκπρόσωποι της τοπικής αστυνομίας και των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι WNBC. Καμία υπηρεσία όμως δεν ανταποκρίθηκε σε ένα αίτημα να διευκρινίσει τι συνέβη, ενώ και το γραφείο του δημάρχου της Νέας Υόρκης απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

Ένας άνδρας που υποστηρίζει ότι ονομάζεται Λάρι Κόεν και βρισκόταν μέσα στο αεροπλάνο ανέβασε στο Twitter φωτογραφίες που δείχνουν δεκάδες αστυνομικούς και ασθενοφόρα να περιμένουν στον διάδρομο προσγείωσης, έξω από το αεροπλάνο. "Το μόνο που μας έχουν πει είναι ότι υπάρχουν κάποιοι άρρωστοι επιβάτες και ότι θα πρέπει να παραμείνουμε εδώ" είπε ο Κόεν στο πρακτορείο Reuters, πάντα μέσω του Twitter.

Η ανακοίνωση της εταιρείας

Η Emirates επιβεβαιώνει ότι όλοι οι επιβάτες έχουν αποβιβαστεί από την πτήση EK 203.

Όλοι οι επιβάτες εξετάστηκαν από τις τοπικές υγειονομικές αρχές πριν από την αποβίβαση και 3 επιβάτες καθώς και 7 μέλη του πληρώματος μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη και αξιολόγηση. Εννέα επιβάτες υποβλήθηκαν σε πρόσθετο ιατρικό έλεγχο στο χώρο κοντά στο αεροσκάφος και στη συνέχεια τους δόθηκε η άδεια να φύγουν.

Οι υπόλοιποι επιβάτες είχαν τη δυνατότητα να φύγουν νωρίτερα και να ακολουθήσουν την προβλεπόμενη διαδικασία αποχώρησης από το αεροδρόμιο. Το πλήρωμα και το προσωπικό μας επιτέλεσαν την πλήρη συνεργασία με τις αρχές κατά τη διάρκεια του ελέγχου και το αεροσκάφος έχει τώρα παραδοθεί στην Emirates.

Λόγω της καθυστέρησης που προκλήθηκε, η πτήση επιστροφής EK 204 από το αεροδρόμιο JFK στο Ντουμπάι θα καθυστερήσει κατά περίπου 3 ώρες. Οι επιβάτες με πτήσεις με ανταπόκριση στο Ντουμπάι, οι οποίοι επηρεάζονται από την καθυστέρηση, θα βοηθηθούν με την επανέκδοση των εισιτηρίων από το προσωπικό εδάφους.

Ζητούμε συγγνώμη από τους πελάτες μας για τυχόν ταλαιπωρία. Η ασφάλεια και η ευημερία των πελατών και του πληρώματός μας είναι πάντα η πρώτη μας προτεραιότητα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ