ΚΟΣΜΟΣ

Μεγάλη ανατροπή για 59χρονη στην Ίμπιζα: Από θύτρια, θύμα βιασμού

Μεγάλη ανατροπή για 59χρονη στην Ίμπιζα: Από θύτρια, θύμα βιασμού
Pixabay

Η καταγγελία πως μία 59χρονη γυναίκα βίασε 14χρονο αγόρι, κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στην Ίμπιζα είχε προκαλέσει σάλο στο Ηνωμένο Βασίλειο το περασμένο καλοκαίρι, με την υπόθεση να φτάνει στο δικαστήριο της Σκωτίας. Χθες, ωστόσο, με μία μεγάλη ανατροπή, η 59χρονη αποδείχτηκε πως δεν ήταν θύτης αλλά θύμα, απαλλασσόμενη από κάθε κατηγορία.

Η γιαγιά του ανηλίκου είχε δει την Γκέιλ Ντίκινσον και τον εγγονό της να συνευρίσκονται ερωτικά στο μπαλκόνι του διαμερίσματος όπου διέμεναν όλοι μαζί, στο Σαν Αντόνιο της Ίμπιζα. Ήταν εκείνη που είχε καταγγείλει την 59χρονη για το βιασμό του εγγονού της.

Ωστόσο, τη δεύτερη ημέρα της δίκης, η 59χρονη υποστήριξε πως εκείνη είχε πέσει θύμα βιασμού από τον ανήλικο: «Συνέβη εντελώς ξαφνικά. Δεν μπορούσα να διανοηθώ πόσο γρήγορα έγιναν όλα. Ήμουν σε κατάσταση σοκ. Κατάφερα να τον σπρώξω, φωνάζοντάς του να σταματήσει. Έτρεξα προς το μπαλκόνι κι εκείνος με κυνήγησε», τόνισε μεταξύ άλλων στην απολογία της.

Όπως είπε στους δικαστές, ο ανήλικος – που δεν κατονομάζεται για νομικούς λόγους – ήθελε «εμμονικά» σεξ μαζί της, κάτι που την τρομοκρατούσε.

Ο 14χρονος είπε στο δικαστήριο πως πριν το περιστατικό είχε βγει για ποτό με την μητέρα του και την Ντίκινσον και παραδέχθηκε ότι ήταν «πολύ μεθυσμένος» κατά τη διάρκεια των γεγονότων.

Αποκάλυψε πως η 59χρονη τον πλησίασε με ερωτικές διαθέσεις: «Γκέιλ ήρθε σ’εμένα, αγγίζοντας τους ώμους και τα πόδια μου» αλλά εκείνος πήγε στο δωμάτιό του. «Είμαι συγκλονισμένος από αυτό που συνέβη. Όταν ξύπνησα το πρωί, ένιωθα άθλια. Το μετανιώνω. Αν ήμουν νηφάλιος, δεν θα είχε συμβεί κάτι τέτοιο», τόνισε ο ίδιος.

Το δικαστήριο απάλλαξε την 59χρονη κι από τις δύο κατηγορίες, της υποκίνησης και της εμπλοκής σε σεξουαλική δραστηριότητα με ανήλικο. «Αποδόθηκε δικαιοσύνη», δήλωσε η ίδια χαμογελώντας, εξερχόμενη από την αίθουσα του δικαστηρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ