ΚΟΣΜΟΣ

«Θα τον σκότωνα πριν σκορπίσει τον θάνατο»

«Θα τον σκότωνα πριν σκορπίσει τον θάνατο»
Για τη συμμετοχή του γιου του στο αιματοκύλισμα του Μπατακλάν μίλησε ο πατέρας του τρίτου τζιχαντιστή που έχει αναγνωριστεί από τις Αρχές. Reuters / CHRISTIAN HARTMANN

Πλήρη άγνοια σε ό,τι αφορά στην επιστροφή του γιου του στο Παρίσι, έπειτα από το πέρασμά του από τη Συρία, δήλωσε ότι είχε ο πατέρας του τρίτου δράστη της επίθεσης στο Μπατακλάν.

Αν γνώριζε ότι ο γιος του βρισκόταν στη Γαλλία, δεν θα του «επέτρεπε» να γίνει ο ένας από τους εκτελεστές που αιματοκύλισαν το Παρίσι κατά τη διάρκεια συναυλίας, τον περασμένο μήνα.

«Θα τον είχα σκοτώσει ο ίδιος νωρίτερα», δήλωσε ο Σαίντ Μοχάμεντ Αγκάντ κατά τη διάρκεια συνέντευξής του σε γαλλικά ΜΜΕ, όπως μεταδίδει το CNN.

Ο Φουέντ Μοχάμεντ Αγκάντ, ένας 23χρονος από την ανατολική Γαλλία, ο οποίος προ διετίας ταξίδεψε στη Συρία, δεν έγινε αντιληπτός από τον πατέρα του. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά ανατινάχθηκε σκορπώντας τον θάνατο.

Το όνομά του αναφέρθηκε για πρώτη φορά από την Τετάρτη (9/12) από τα συνεργαζόμενα με το CNN γαλλικά Μέσα BFMTV και France 2, τα οποία τον περιέγραψαν ως τον τρίτο δράστη της επίθεσης που σημειώθηκε στο Μπατακλάν, την ώρα που στη σκηνή βρισκόταν το συγκρότημα Eagles of Death Metal.

Για περίπου 20 λεπτά, ο Αγκάντ και οι υπόλοιποι τρομοκράτες πυροβολούσαν και σφάγιαζαν αθώους ανθρώπους μέσα στον συναυλιακό χώρο, αφαιρώντας συνολικά 90 ζωές.

Από το Στρασβούργο στη Συρία

Ο Φουέντ Μοχάμεντ Αγκάντ προερχόταν από μια μικρή πόλη κοντά στο Στρασβούργο, όπως μετέδωσαν τα BFMTV και France 2 και ταξίδεψε στη Συρία το 2013. Ήταν, ωστόσο, ήδη γνωστός στις γαλλικές αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες, ενώ είχε και «φάκελο» στο Στρασβούργο.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο πατέρας του, ο γιος του ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γαλλία, έπεσε θύμα πλύσης εγκεφάλου και σταδιακά έγινε άλλος άνθρωπος από αυτόν που ο ίδιος γνώριζε...

Sandrine Amiel, Don Melvin, Catherine E. Shoichet by CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ