ΚΟΣΜΟΣ

Μαδαγασκάρη: Ποδοπατήθηκαν δεκάδες σε στάδιο, ένας νεκρός

Μαδαγασκάρη: Ποδοπατήθηκαν δεκάδες σε στάδιο, ένας νεκρός
ΑΠΕ-ΜΠΕ/φωτογραφία αρχείου

Τουλάχιστον ένας νεκρός και 37 τραυματίες, είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της αναταραχής που προκλήθηκε λίγο πριν τον αγώνα Μαδαγασκάρη - Σενεγάλη για τα προκριματικά του κυπέλλου Εθνών Αφρικής.

Αυτόπτες μάρτυρες, δήλωσαν ότι -για άγνωστο προς το παρόν, λόγο- προκλήθηκε άτακτη φυγή του συγκεντρωμένου πλήθους, που περίμενε να εισέλθει στο γήπεδο Μαχαμασίνα της πόλης Ανταναναρίβο για να παρακολουθήσει την αναμέτρηση. Οι μαρτυρίες αναφέρουν χιλιάδες κόσμου που περίμενε από το πρωί.

«Υπήρξε αναταραχή και άτακτη φυγή του πλήθους έξω από το στάδιο. Προς το παρόν, έχουν έναν απολογισμό που κάνει λόγο για έναν νεκρό και 37 τραυματίες», δήλωσε ο διευθυντής του νοσοκομείου Χρίγια, Ολίβα Αλέν Ρακότο.

«Ο θείος μας πήγε να καθίσει στην ουρά για να δει τον αγώνα. Έφυγε από το σπίτι στις 08:00 το πρωί. Ακούσαμε ότι διακομίσθηκε στο νοσοκομείο. Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιον λόγο υπήρχε ανοικτή μόνο μία είσοδος, αφού πρόκειται για σημαντικό αγώνα», δήλωσε χαρακτηριστικά η 30χρονη, Χενιντσόα Μιάλι Χαριζάφι.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι παρά το τραγικό συμβάν, οι διοργανωτές αποφάσισαν τη διεξαγωγή του αγώνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ