ΚΟΣΜΟΣ

Άγριο έγκλημα στην Αυστραλία με θύματα τρία παιδιά, τη μητέρα και τη γιαγιά τους

Άγριο έγκλημα στην Αυστραλία με θύματα τρία παιδιά, τη μητέρα και τη γιαγιά τους
AAP/Richard Wainwright/via REUTERS

Μπροστά σε ένα φρικτό θέαμα βρέθηκαν αστυνομικοί την Κυριακή οι οποίοι κλήθηκαν να ερευνήσουν ένα σπίτι στο Περθ της Αυστραλίας, όπου εντόπισαν τα πτώματα δύο γυναικών και τριών παιδιών.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, οι αστυνομικοί βρήκαν τις σορούς μιας μητέρας, τριών κοριτσιών ηλικίας 3 και 2 ετών καθώς και της 74χρονης γιαγιάς τους.

Κατηγορίες για τις δολοφονίες έχουν αποδοθεί σε έναν 24χρονο, ο οποίος αναμένεται να παρουσιαστεί στη δικαιοσύνη σήμερα, Δευτέρα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η αστυνομία πήγε στο σπίτι αυτό μετά την ενημέρωσή της από τον νεαρό, το όνομα του οποίου δεν αποκαλύφθηκε και ο οποίος παρουσιάστηκε στο αστυνομικό τμήμα μιας απομακρυσμένης περιοχής με ορυχεία, η οποία βρίσκεται σε απόσταση περίπου 1.500 χιλιομέτρων βόρεια του Περθ.

2018 09 09T115935Z 1084162587 RC1CB88A5A30 RTRMADP 3 AUSTRALIA MURDER

AAP/Richard Wainwright/via REUTERS

Όπως αναφέρουν αυστραλιανές εφημερίδες, η μητέρα της οικογένειας, η Μάρα Κουίν, εργαζόταν για μεταλλευτική εταιρεία.

Η αστυνομία δεν αποκάλυψε τις σχέσεις που είχαν με τον ύποπτο, ούτε διευκρίνισε πότε ή τον τρόπο με τον οποίο δολοφονήθηκαν.

Τα βίαια εγκλήματα με πολλά θύματα είναι σπάνια στην Αυστραλία. Ωστόσο φέτος αυτό ήταν το δεύτερο που σημειώθηκε στη Δυτική Αυστραλία. Τον Μάιο 7 άνθρωποι είχαν σκοτωθεί από πυροβολισμούς στην πολιτεία αυτή.

Τα εγκλήματα με όπλα μειώθηκαν δραστικά στην Αυστραλία μετά τους αυστηρούς ελέγχους στα όπλα που επιβλήθηκαν έπειτα από μακελειό που σημειώθηκε το 1996, όταν ένας «μοναχικός λύκος» πυροβόλησε και σκότωσε 35 ανθρώπους στην Τασμανία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ