Αποπέμφθηκε αλλά… αναβαθμίστηκε ο επικεφαλής των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών
Την απομάκρυνση του επικεφαλής των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών Χανς-Γκέοργκ Μάασεν δια της αναβάθμισής του σε υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα ασφαλείας, αποφάσισαν οι αρχηγοί των τριών κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού.
Έπειτα από συνεδρίαση δύο ωρών, η Άνγκελα Μέρκελ (CDU), η Αντρέα Νάλες (SPD) και ο Χορστ Ζεεχόφερ (CSU), κατέληξαν σε αυτόν τον συμβιβασμό, με τον οποίο διευθετήθηκε η ενδοκυβερνητική κρίση που είχε ξεσπάσει εξαιτίας των δηλώσεων του κ. Μάασεν ότι δεν υπήρξε κανένα ανθρωποκυνηγητό μεταναστών από ακροδεξιούς στο Κέμνιτς της Σαξονίας.
Προηγουμένως η καγκελάριος Μέρκελ είχε δημοσίως υποστηρίξει το αντίθετο. Την αποπομπή του κ. Μάασεν από τις μυστικές υπηρεσίες είχε ζητήσει το SPD, ενώ ο πολιτικός του προϊστάμενος Χορστ Ζεεχόφερ είχε επιμείνει στην στήριξή του.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της καγκελαρίας, λεπτομέρειες για το θέμα αναμένεται να δοθούν στην δημοσιότητα την Τετάρτη.
SPONSORED
Νετανιάχου: «Το καθεστώς του Ιράν είναι καταδικασμένο να πέσει»
12:52
Λουτράκι: Aγνοείται 33χρονος - Σε εξέλιξη οι έρευνες του λιμενικού
12:51
Έμπολα στο Κονγκό: Επαναλειτουργεί το αεροδρόμιο της Μπούνια παρά την αύξηση των κρουσμάτων
12:45
Πέθανε σε ηλικία 75 ετών ο Νάσος Αθανασίου - Η πορεία του στην τηλεόραση και την πολιτική
12:40