ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: «Εμφύλιος» στο Συντηρητικό Κόμμα για το Brexit - Σε δύσκολη θέση η Μέι

Βρετανία: «Εμφύλιος» στο Συντηρητικό Κόμμα για το Brexit - Σε δύσκολη θέση η Μέι
REUTERS / POOL

Στα άκρα φαίνεται πως οδηγείται η συζήτηση για το Brexit, καθώς ένας βουλευτής του συντηρητικού κόμματος της Βρετανίδας πρωθυπουργού, Τερέζα Μέι, χαρακτήρισε παραληρηματικό εκ μέρους της να θεωρεί ότι η ευρωσκεπτικιστική πτέρυγα του κόμματός της θα στηρίξει τις προτάσεις της για αποχώρηση από την ΕΕ.

Σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα «Telegraph», ο βουλευτής Μάικ Πένινγκ, χαρακτήρισε το σχέδιο της Μέι για το Brexit, γνωστό ως «Checkers», ως «αδιάφορο και άκυρο».

«Όποιος και αν την συμβουλεύει ότι μπορεί να περάσει από τη Βουλή το σχέδιο “Checkers” έχει ψευδαισθήσεις», δήλωσε στην εφημερίδα ο Πένινγκ, ο οποίος είχε ψηφίσει υπέρ του Brexit.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, η δημόσια αντίθεσή του στο σχέδιο «Checkers» διατυπώθηκε έπειτα από την έκκληση που έκανε χθες το βράδυ η Μέι προς τους ηγέτες της ΕΕ να εγκαταλείψουν τις «απαράδεκτες» απαιτήσεις σε σχέση με το Brexit, που όπως είπε κινδυνεύουν να κατακερματίσουν τη Βρετανία, και να εγκρίνουν το «σοβαρό και βιώσιμο» σχέδιό της.

Σημειώνεται πως ο Πένινγκ, πρώην υπουργός, υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους υποστηρικτές της υποψηφιότητας της Μέι για την ηγεσία του Συντηρητικού κόμματος το 2016.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ