Ροχανί: Οι ΗΠΑ θα μετανιώσουν για την «επιθετικότητά τους»
Ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί κατήγγειλε σήμερα ότι οι ΗΠΑ επιθυμούν να δημιουργήσουν ανασφάλεια στη χώρα του, μία ημέρα μετά την τρομοκρατική επίθεση εναντίον στρατιωτικής παρέλασης στην πόλη Αχβάζ, από την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 25 άνθρωποι, εκ των οποίων 12 μέλη των Φρουρών της Επανάστασης, και τραυματίστηκαν ακόμη 60.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους προτού αναχωρήσει από την Τεχεράνη για να μεταβεί στη Νέα Υόρκη, όπου θα παραστεί στην 73η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ο Ιρανός πρόεδρος κατηγόρησε τις αραβικές χώρες του Κόλπου, που στηρίζονται από τις ΗΠΑ, ότι προσφέρουν οικονομική και στρατιωτική βοήθεια σε αντικυβερνητικές, αραβικές οργανώσεις στο Ιράν.
«Οι μικρές χώρες- μαριονέττες στην περιοχή στηρίζονται από την Αμερική και οι ΗΠΑ τις προκαλούν και τους προσφέρουν τα απαραίτητα μέσα», επεσήμανε ο Ροχανί.
Η χθεσινή επίθεση ήταν μία από τις χειρότερες που έχουν διαπραχθεί εναντίον των Φρουρών της Επανάστασης, του επίλεκτου σώματος του ιρανικού στρατού, και αναμένεται να οξύνει την ένταση μεταξύ του Ιράν και της Σαουδικής Αραβίας.
«Η απάντηση του Ιράν (σε αυτή την επίθεση) επίκειται στο πλαίσιο του νόμου και των εθνικών μας συμφερόντων», κατάληξε ο Ροχανί, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ θα μετανιώσουν για την «επιθετικότητά τους».
Σάντσεθ σε ΗΠΑ για δημοσιεύματα αποβολής από το ΝΑΤΟ: «Δεν επικοινωνούμε μέσω email»
22:03
«Ελλάς - Γαλλία - Συμμαχία» από τον Μακρόν στα ελληνικά - Σε εξέλιξη το δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο
21:52
Πλεύρης στο CNN Greece: Μειωμένες κατά 40% οι μεταναστευτικές ροές σε σχέση με πέρσι
21:48
Ο πρόεδρος της Κολομβίας ο πρώτος ξένος ηγέτης στη Βενεζουέλα μετά την ανατροπή Μαδούρο
21:41