ΚΟΣΜΟΣ

Κύπρος: Από την Ελλάδα οι γονείς των δύο 11χρονων που έχουν απαχθεί

Κύπρος: Από την Ελλάδα οι γονείς των δύο 11χρονων που έχουν απαχθεί
Pixabay

Σε συναγερμό τέθηκε από το πρωί της Τρίτης η Αστυνομία στη Λάρνακα, καθώς άγνωστος άνδρας απήγαγε δύο αγόρια 11 χρόνων, έξω από το Δημοτικό Σχολείο Καμάρων στη Λάρνακα.

Πρόκειται για τους Θεμιστοκλή Ντόγκλη και Φίλιππο Σταματάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες οι γονείς των δύο παιδιών είναι Έλληνες, οικογενειακοί φίλοι. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πατέρας του ενός παιδιού είναι γιατρός στο νοσοκομείο Λάρνακας ενώ η μητέρα του δεύτερου παιδιού εργάζεται ως νοσοκόμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Πολίτης, ο άγνωστος άνδρας συστήθηκε στα παιδιά ως δάσκαλος και στη συνέχεια τα έβαλε στο αυτοκίνητό του (γκρίζου χρώματος) και έφυγε.

Όπως αναφέρεται σε αστυνομική ανακοίνωση, ο δράστης είναι ηλικίας 50-60 ετών, ύψους 1,70 – 1,75μ περίπου, με δεμένο το ένα χέρι.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό τους με ελικόπτερα και μπλόκα σε όλη την πόλη, ενώ έχουν ήδη αρχίσει και οι καταθέσεις.

Στο σημείο μετέβη και o υπουργός Παιδείας Κώστας Χαμπιαούρης, ο οποίος με ανάρτησή του στο twitter εξέφρασε τη λύπη του για το συμβάν και κάλεσε όποιον μπορεί να βοηθήσει να καλέσει στο 1460.

Μιλώντας από τον χώρο του σχολείου, ο υπουργός Παιδείας υπογράμμισε ότι υπάρχει πλήρης συντονισμός όλων των μονάδων για εντόπισμο των παιδιών και κάλεσε όλους να παραμείνουν ψύχραιμοι. «Πρέπει να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χαμπιαούρης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ