ΚΟΣΜΟΣ

Κύπρος: Το προφίλ του απαγωγέα των 11χρονων παιδιών

Κύπρος: Το προφίλ του απαγωγέα των 11χρονων παιδιών
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ολοκληρώθηκαν από επταμελή πολυθεματική ομάδα ειδικών γιατρών όλες οι ενδεδειγμένες κλινικές και εργαστηριακές εξετάσεις στα δύο 11χρονα παιδιά που απήχθησαν το πρωί στη Λάρνακα.

Από τις εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι τα παιδιά είναι καλά στην υγεία τους, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.

Όπως έγινε νωρίτερα γνωστό από την αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπο, Κλέλια Βασιλείου, τα αγόρια βρέθηκαν από τους αστυνομικούς σε κατάσταση σοκ και αφυδατωμένα.

Ένα από τα 11χρονα παιδιά διηγήθηκε στους αστυνομικούς όλα όσα έγιναν το πρωί της Τρίτης που τους προσέγγισε ο άγνωστος άντρας, αναφέρει το sigmalive.

Όπως ανέφερε ο 11χρονος, ο 35χρονος τους πλησίασε λέγοντάς τους ότι είναι ο νέος δάσκαλος Γεωγραφίας και τους είπε να τον ακολουθήσουν. Έπειτα τους έβαλε με τη βία στο όχημα του, φωνάζοντάς τους, σύμφωνα με τα λεγόμενα του παιδιού, «καθίστε αλλιώς θα σας σκοτώσω».

Στη συνέχεια, σύμφωνα με πληροφορίες, τους πήγε στο διαμέρισμά του, τους είπε να βγάλουν τα παπούτσια και τους έφτιαξε λεμονάδα.

Το προφίλ του δράστη

Ο απαγωγέας των παιδιών είναι Ελληνοκύπριος ηλικίας 35 ετών, ο οποίος διέμενε μόνος του στο διαμέρισμα.

Ο 35χρονος που ομολόγησε την πράξη του, δηλώνει άνεργος, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι έχει οικονομικά προβλήματα, εξ ου και το σενάριο ότι η απαγωγή έγινε με σκοπό τα λύτρα, σύμφωνα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης της Κυπριακής Δημοκρατίας Ιωνά Νικολάου και όπως αναφέρει cyprustimes. Ωστόσο αυτό είναι κάτι που αναμένεται να επιβεβαιώσει η πορεία των ερευνών.

Περαιτέρω, πληροφορίες που έχουν τεθεί ενώπιον της αστυνομίας αναφέρουν ότι ο δράστης της πρωτοφανούς για τα κυπριακά δεδομένα υπόθεσης, ασχολείτο εκτενώς με ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Άλλες πληροφορίες από κυπριακά μέσα αναφέρουν πως οι αστυνομικοί κατά την έρευνα στο διαμέρισμα βρήκαν και υπνωτικά χάπια.

Αυτοί έχουν τεθεί κάτω από το μικροσκόπιο των ανακριτών της υπόθεσης.

Οι πληροφορίες παραμένουν συγκεχυμένες, με το sigmalive να κάνει λόγο για δύο δράστες.

Για τον 35χρονο που συνελήφθη και τον αδερφό του, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται από την αστυνομία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ