Μετά τη χθεσινή «προειδοποιήση» πως ο Νικολάς Μαδούρο ενδέχεται «να ανατραπεί πολύ γρήγορα» από τις ένοπλες δυνάμεις ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως είναι πρόθυμος να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Βενεζουέλας, αν κάτι τέτοιο θα βοηθούσε τη χώρα, αφήνοντας, παράλληλα, ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι «όλες οι επιλογές» βρίσκονται στο τραπέζι, συμπεριλαμβανομένων και των πιο «ισχυρών». «Και ξέρετε τι εννοώ με το ισχυρών», πρόσθεσε, χωρίς να υπεσέλθει σε λεπτομέρειες. 

«Θέλω απλώς να δω να επιλύεται το θέμα της Βενεζουέλας. Θέλω οι άνθρωποι να είναι ασφαλείς. Θα φροντίσουμε τη Βενεζουέλα» συνέχισε.

Όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο συνάντησής του με τον Μαδούρο, ο Τραμπ απάντησε: «Αν είναι εδώ, αν θέλει να συναντηθούμε... δεν μου είχε περάσει από το μυαλό, δεν ήταν στο πρόγραμμα, αλλά αν μπορώ να βοηθήσω τον κόσμο, τότε για αυτό είμαι εδώ».

Την Τρίτη, ο Αμερικανός πρόεδρος προειδοποίησε ότι: «Πρόκειται για ένα καθεστώς που θα μπορούσε ειλικρινά να ανατραπεί πολύ γρήγορα από τον στρατό αν οι στρατιωτικοί αποφάσιζαν να το κάνουν».

Νωρίτερα την ίδια ημέρα οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την επιβολή νέων οικονομικών κυρώσεων σε βάρος τριών στενών συνεργατών του Μαδούρο και της συζύγου του, Σίλια Αντέλα Φλόρες.

Διαβάστε επίσης