ΚΟΣΜΟΣ

Γιατρός χειρουργεί... λούτρινο αρκουδάκι για χάρη ενός 8χρονου

Γιατρός χειρουργεί... λούτρινο αρκουδάκι για χάρη ενός 8χρονου

Ο 8χρονος Τζάκσον Μακί ήταν έτοιμος να μπει στην χειρουργική αίθουσα, όταν ζήτησε κάτι παράξενο από τον γιατρό του. Του είπε να κάνει καλά το… αρκουδάκι του και ο Δρ. Ντάνιελ Μακνίλι δεν δίστασε στιγμή και προχώρησε σε επέμβαση στο λούτρινο ζωάκι.

Ο μικρός πάσχει από μία εγκεφαλική ασθένεια και ο Καναδός γιατρός τον έχει αναλάβει από τότε που ήταν μωρό. Έτσι, δεν μπορούσε να του χαλάσει το χατίρι.

«Πώς μπορούσα να πω όχι;», έγραψε ο Μακνίλι στο twitter, αναρτώντας φωτογραφίες της, πρωτόγνωρης γι’ αυτόν, επέμβασης. Οι φωτογραφίες, φυσικά, έγιναν viral, καθώς το tweet του έχει αναδημοσιευτεί περισσότερες από 15.000 φορές.

Ο αρκούδος «διαγνώστηκε» με πρόβλημα στο χέρι και ο Μακνίλι ακολούθησε πιστά το πρωτόκολλο της επέμβασης, βάζοντας στον αρκούδο ακόμη και μάσκα οξυγόνου.

Το «μικρό μωρό», όπως αποκαλεί ο 8χρονος το λούτρινό του, έδειξε μεγάλο θάρρος και αναρρώνει, όπως και ο Τζάκσον, που επίσης εγχειρίστηκε.

Η οικογένεια του παιδιού εκφράζει ευγνωμοσύνη στον γιατρό, γιατί ξεπέρασε ακόμη και τον εαυτό του για να κάνει τον μικρό να νιώσει άνετα σε μία πολύ δύσκολη στιγμή.

«Ήταν τόσο περήφανος. Κοιμόταν με το ‘’μικρό μωρό’’ στο κρεβάτι του», είπε ο πατέρας του Τζάκσον στο CBC, αναφερόμενος στον γιο του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ