ΚΟΣΜΟΣ

Google Doodle για τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων 2018

Google Doodle για τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων 2018

Στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων 2018, που φέτος θα πραγματοποιηθούν στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής, αφιερώνει το σημερινό της doodle η Google. 

Πάνω από 200 χώρες θα λάβουν μέρος στους αγώνες με χιλιάδες αθλητές ηλικίας 15-18 ετών.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή περιγράφει τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων ως το «κορυφαίο αθλητικό γεγονός για νέους από όλο τον κόσμο» και πράγματι οι Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων (YOG) έχουν πολλές ομοιότητες με τους Ολυμπιακούς Αγώνες σε διάφορα επίπεδα. Έχουν μασκότ, η οποία φέτος είναι η Pandi το νεαρό τζάγκουαρ, που αγαπάει τον αθλητισμό και ζει στην Αργεντινή.

Οι αγώνες πραγματοποιούνται κάθε τέσσερα χρόνια σε διαφορετική πόλη και χώρα με θερινά και χειμερινά αγωνίσματα. Τα χρυσά, αργυρά και χάλκινα μετάλλια απονέμονται για την πρώτη, δεύτερη και τρίτη θέση ενώ φέτος σχεδιάστηκαν από τον 18χρονο Farid Husen από την Ινδονησία.

To doodle της Google για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων

04

Τα φετινά αγωνίσματα του kiteboarding και του BMX freestyle park θα κάνουν τα ντεμπούτο τους, καθώς και μια νέα έκδοση χάντμπολ που παίζεται σε παραλία. Το ποδόσφαιρο δεν περιλαμβάνεται στα αγωνίσματα καθώς έχει αντικατασταθεί από το futsal, ένα παιχνίδι με μπάλα που παίζεται σε μικρότερο γήπεδο εσωτερικού χώρου. Φέτος θα παρουσιαστούν επίσης μικτά αγωνίσματα για αγόρια και κορίτσια καθώς και μικτά αγωνίσματα στα οποία θα συμμετέχουν στην ίδια ομάδα αθλητές από διαφορετικές χώρες.

Οι αθλητές δεν είναι οι μόνοι έφηβοι που μπορούν να εμπλακούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων. Υπάρχουν επίσης ευκαιρίες για νέους δημοσιογράφους και πρεσβευτές-αντιπροσώπους κρατών. Εκτός από την παρουσίαση των αθλητικών τους δεξιοτήτων, οι συμμετέχοντες παίρνουν μέρος σε εργαστήρια και άλλες δραστηριότητες με σκοπό να έρθουν σε επαφή με διαφορετικούς πολιτισμούς και να ασπαστούν τις Ολυμπιακές Αξίες: Φιλία, σεβασμό και αριστεία αλλά και αποφασιστικότητα, έμπνευση, κουράγιο και ισότητα.

«Καλή τύχη σε όλους τους αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων του 2018», εύχεται η Google στο κείμενο που συνοδεύει το doodle!

To doodle της Google σχεδιάστηκε από την Cynthia Yuan Cheng και τη Vrinda Zaveri.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ