ΚΟΣΜΟΣ

Υπόθεση Μαρίνοβα: Αρνείται ότι βίασε τη δημοσιογράφο ο ύποπτος για τη δολοφονία της

Υπόθεση Μαρίνοβα: Αρνείται ότι βίασε τη δημοσιογράφο ο ύποπτος για τη δολοφονία της
REUTERS/Stoyan Nenov

Ο ύποπτος για τη δολοφονία της Βουλγάρας δημοσιογράφου Βικτόρια Μαρίνοβα θα παραδοθεί σύντομα στη Βουλγαρία από τη Γερμανία, όπου είχε διαφύγει, ανακοίνωσε σήμερα η γερμανική δικαιοσύνη, σημειώνοντας ωστόσο ότι ο ύποπτος αρνείται ότι βίασε το θύμα και ότι ήθελε να το σκοτώσει.

Η εισαγγελία της Τσέλε, στην Κάτω Σαξονία, ανακοίνωσε ότι ο ύποπτος δεν αντιτίθεται στην έκδοσή του, η οποία θα γίνει «σε 10 μέρες».

Ο 20χρονος «ομολόγησε (...) ότι διαφώνησε λεκτικά με το θύμα στις 6 Οκτωβρίου του 2018. Αυτός βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών και παραδέχθηκε ότι γρονθοκόπησε το θύμα στο πρόσωπο», συνεχίζει η εισαγγελία.

Σύμφωνα με την κατάθεσή του, στη συνέχεια αυτός «έριξε σε έναν θάμνο» τη νεαρή γυναίκα. Ωστόσο ο ύποπτος δηλώνει ότι «δεν ήθελε να σκοτώσει το θύμα και αρνείται ότι το βίασε».

Ο ύποπτος, ένας Βούλγαρος ονόματι Σεβερίν Κρασιμίροφ, ίχνη από το DNA του οποίου εντοπίστηκαν στον τόπο του εγκλήματος, συνελήφθη την Τρίτη στη Γερμανία βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης που είχε εκδοθεί εναντίον του.

Το Γαλλικό Πρακτορείο είχε μεταδώσει για τον Κρασιμίροφ την εσφαλμένη πληροφορία ότι καταζητούνταν ήδη για φόνο και βιασμό, κάτι που δεν επιβεβαιώνεται, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο Βούλγαρος γενικός εισαγγελέας δήλωσε προχθές Τετάρτη σε δημοσιογράφους ότι η υπόθεση που προκρίνουν οι ανακριτές είναι αυτή της «μη προμελετημένης επίθεσης για σεξουαλική κακοποίηση του θύματος».

Η δολοφονία της 30χρονης Βικτόρια Μαρίνοβα, παρουσιάστριας στο τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο TVN, προκάλεσε κύμα αγανάκτησης στην Ευρώπη με ορισμένους να καταγγέλλουν ότι πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών σε σχέση με τη δουλειά της, καθώς πρόσφατα είχε ασχοληθεί με κατηγορίες για διαφθορά επιχειρηματιών και εκλεγμένων.

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς δήλωσε για τη δολοφονία της ότι «μια θαρραλέα δημοσιογράφος έπεσε αγωνιζόμενη για την αλήθεια και κατά της διαφθοράς».

Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ καταδίκασε ωστόσο την Τετάρτη τα βιαστικά συμπεράσματα που έχουν εξαχθεί: «μέσα σε μόνον τρεις ημέρες, διάβασα τερατώδη πράγματα για τη Βουλγαρία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ