ΚΟΣΜΟΣ

Η Γερμανία χαιρετίζει την απόφαση της Βουλής της πΓΔΜ

Η Γερμανία χαιρετίζει την απόφαση της Βουλής της πΓΔΜ
REUTERS/Tomislav Georgiev

Ως «σημαντικό βήμα» στην κατεύθυνση της ευρωατλαντικής οικογένειας και «ιστορική ευκαιρία» προκειμένου να διευθετηθεί η διαφορά για το ζήτημα της ονομασίας, χαιρετίζει εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, την απόφαση του Κοινοβουλίου της πΓΔΜ για την συνταγματική αναθεώρηση.

«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση χαιρετίζει την απόφαση του Κοινοβουλίου της πΓΔΜ και την αναγνωρίζει ως σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση της ευρωατλαντικής οικογένειας και ως ιστορική ευκαιρία προκειμένου να διευθετηθεί η διαφορά για την ονομασία με την Ελλάδα», δήλωσε η εκπρόσωπος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Νωρίτερα, και οι Ηνωμένες Πολιτείες χαιρέτισαν την απόφαση του Κοινοβουλίου της πΓΔΜ να ξεκινήσει τις συνταγματικές αλλαγές που απαιτούνται για την εφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Χέδερ Νάουερτ, «οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι η συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί μια ιστορική ευκαιρία για την προώθηση της σταθερότητας, της ασφάλειας και της ευημερίας σε ολόκληρη την περιοχή».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ