ΚΟΣΜΟΣ

Γενεύη: Ύποπτοι για τοξικά αέρια και εκρηκτικά οι δύο Σύροι

Γενεύη: Ύποπτοι για τοξικά αέρια και εκρηκτικά οι δύο Σύροι
REUTERS/DENIS BALIBOUSE

Η πληροφορία που δόθηκε από τις διωκτικές αρχές της Γενεύης για ίχνη τοξικών αερίων στο όχημα των συλληφθέντων Σύρων προκάλεσε σοκ.

Λίγες ώρες αργότερα, ο γενικός εισαγγελέας της Γενεύης στη συνέντευξη Τύπου ανέφερε ότι δεν έχουν βρεθεί ακόμη τοξικά αέρια στην κατοχή των δύο ανδρών, δίχως να δώσει περισσότερες πληροφορίες για τις έρευνες που βρίσκοναι σε εξέλιξη. Νωρίτερα, είχε ανακοινωθεί ότι οι δύο άνδρες συνελήφθησαν με την κατηγορία ότι μετέφεραν τοξικά αέρια και εκρηκτικά, όπως μετέδωσε το Reuters. Οι δικαστικές αρχές τους συνδέουν με το ISIS.

Οι δύο συλλήψεις έγιναν σε δρόμο έξω από το Cologny, ένα δήμο του καντονιού της Γενεύης και ενώ είχε διακοπεί για πολλές ώρες η κυκλοφορία.

Οι συλλήψεις έγιναν την ώρα που η χώρα βρίσκεται σε επίπεδο συναγερμού 3, έπειτα από συγκεκριμένη απειλή επίθεσης τζιχαντιστών.

Η ελβετική αστυνομία αναζητούσε ένα βελγικό φορτηγάκι, το οποίο είχε περάσει τα σύνορα της χώρας την περασμένη Τρίτη, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση RTS. Την Παρασκευή, ο Ελβετός υπουργός Δικαιοσύνης, Simonetta Sommaruga, δήλωσε ότι οι έρευνες ξεκίνησαν μετά από πληροφορίες που δόθηκαν από άλλη χώρα και δεν ήταν δεδομένο ότι οι τρομοκράτες σχεδίαζαν χτύπημα κατά της Ελβετίας.

Σύμφωνα με αξιωματούχο ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, οι αρχές αναζητούσαν 4 άτομα, όπως είπε την περασμένη Πέμπτη στο Reuters.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Le Temps την Πέμπτη, ένας από τους καταζητούμενος από τις αρχές της Ελβετίας θεωρείται ότι είναι φίλος του καταζητούμενου για τις επιθέσεις στο Παρίσι, Σαλάχ Αμπντεσλάμ.

Διαβάστε ακόμη
Για πυρήνα τζιχαντιστών στη Γενεύη μιλάει η αρχηγός της αστυνομίας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ