Επίθεση Πενσυλβάνια: Αυτός είναι ο δράστης του μακελειού
Ο 46χρονος Ρόμπερτ Μπάουερς είναι ο δράστης της αιματηρής επίθεσης στο Πίτσμπεργκ της Πενσυλβάνια κατά τη διάρκεια της οποίας έχασαν τη ζωής του 8 άτομα και τραυματίστηκαν ακόμη 12.
Όπως αναφέρουν αμερικάνικα ΜΜΕ, οι Αρχές φέρεται να εξετάζουν την επίθεση ως έγκλημα μίσους, καθώς πολλές είναι οι μαρτυρίες που αναφέρουν πως ο Μπάουερς φώναζε αντισημιτικές εκφράσεις, όπως «Όλοι οι Εβραίοι πρέπει να πεθάνουν», την ώρα που πυροβολούσε τα θύματά του.
Όπως μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ, ο άνδρας που σκόρπισε τον θάνατο είχε αναρτήσει μηνύματα αντισημιτικού περιεχομένου σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.
«Δεν μπορώ να κάθομαι και να βλέπω τους ανθρώπους μου να σφαγιάζονται. Δεν με ενδιαφέρει η οπτική σας, μπαίνω μέσα», φέρεται να έγραψε ο μακελάρης λίγο πριν από την εισβολή στη συναγωγή, σύμφωνα με το CNNi.
Το κτήριο της συναγωγής ήταν γεμάτο πιστούς που είχαν προσέλθει για την πρωινή λειτουργία, την ώρα που εξαπολύθηκε η επίθεση και η αστυνομία δέχθηκε αρκετά τηλεφωνήματα από άτομα τα οποία είχαν εγκλωβιστεί στο κτήριο και κρύβονταν από τον δράστη.
Βαριά οπλισμένοι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο της επίθεσης και ξεκίνησαν να εκκενώνουν το κτήριο. Ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας του Πίτσμπεργκ κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο ένοπλος πυροβόλησε δύο αστυνομικούς κατά την είσοδό του στη συναγωγή, με αποτέλεσμα να τους αναγκάσει να κρυφτούν πίσω από τα περιπολικά τους για προστασία.
Συναγερμός στη Βενεζουέλα: Τρεις νεκροί από χανταϊό - Υπό διερεύνηση άλλοι δύο θάνατοι
23:12
Τουρκία: Ο Οζγκιούρ Οζέλ ανήγγειλε την ίδρυση νέου κόμματος - «Βρισκόμαστε σε ιστορική καμπή»
23:01
Έρχεται κορύφωση του καύσωνα και ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς στη χώρα την Τετάρτη
22:50
Συναγερμός στην Ελβετία: Κατέβασαν μεθυσμένους πιλότους λίγο πριν την πτήση τους
22:39