ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Νέα αποστολή στον ISS μετά τη λύση του γρίφου που προκάλεσε την πτώση του Σογιούζ

Ρωσία: Νέα αποστολή στον ISS μετά τη λύση του γρίφου που προκάλεσε την πτώση του Σογιούζ
REUTERS/Shamil Zhumatov/File Photo

Ένας ελαττωματικός αισθητήρας προκάλεσε το ατύχημα που σημειώθηκε στις αρχές Οκτωβρίου κατά τη διάρκεια εκτόξευσης ενός ρωσικού πυραύλου Σογιούζ, με αποτέλεσμα τη συντριβή του.

Αυτό έκανε σήμερα γνωστό ο εκτελεστικός διευθυντής των επανδρωμένων προγραμμάτων της Roscosmos Σεργκέι Κρικάλεβ, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η αιτία της δυσλειτουργίας ήταν ο αισθητήρας που καθορίζει τον διαχωρισμό του πρώτου από τον δεύτερο όροφο του πυραύλου».

Το ατύχημα σημειώθηκε στις 11 Οκτωβρίου και ο Αμερικανικός αστροναύτης Νικ Χέιγκ και ο Ρώσος κοσμοναύτης Αλεξέι Οβτσινίν αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την αποστολή τους και να πραγματοποιήσουν αναγκαστική προσγείωση, με την αποστολή τους στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό να ακυρώνεται.

Ωστόσο η ρωσική διαστημική υπηρεσία δεν εγκαταλείπει τα σχέδιά της και ανακοίνωσε πως η επόμενη επανδρωμένη αποστολή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό ενδέχεται να πραγματοποιηθεί στις 3 Δεκεμβρίου.

Όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο τη ρωσική διαστημική υπηρεσία Roscosmos, το πλήρωμα της αποστολής αυτής θα μπορούσε να επιστρέψει στη Γη στις 20 Δεκεμβρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ