ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Η δολοφονία Κασόγκι δεν είναι δυνατή χωρίς εντολές από «ανώτερο επίπεδο»

Τουρκία: Η δολοφονία Κασόγκι δεν είναι δυνατή χωρίς εντολές από «ανώτερο επίπεδο»
REUTERS/Beawiharta

Την εκτίμησή του ότι η δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη δεν θα μπορούσε να διαπραχθεί χωρίς την εντολή ανώτερων αξιωματούχων του Ριάντ, δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ.

«Ποιος έδωσε την εντολή; Δεν πρόκειται για μια ενέργεια που θα μπορούσε να διαπραχθεί χωρίς οδηγίες από ανώτερο επίπεδο» δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚ), κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στην Άγκυρα.

«Δεν κατηγορούμε κανέναν όμως δεν θα ανεχθούμε καμία επιχείρηση συγκάλυψης και αυτό πρέπει να γίνει σαφές» συμπλήρωσε ο ίδιος. Επιπλέον, ο Τσελίκ διατύπωσε αμφιβολίες σχετικά με τις διαβεβαιώσεις του Ριάντ ότι δεν γνωρίζει πού βρίσκεται η σορός του Σαουδάραβα δημοσιογράφου.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να μην είχαν ενημερωθεί» σημείωσε, προσθέτοντας ότι ο πρόξενος της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, ο οποίος μετέβη στο Ριάντ λίγες ημέρες μετά τη δολοφονία Κασόγκι, αναμφισβήτητα μοιράστηκε τις πληροφορίες με τις σαουδαραβικές αρχές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ