Γερμανία: Σε διαθεσιμότητα ο πρώην επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Προστασίας του Συντάγματος
Πηγή: REUTERS/Axel Schmidt/File Photo

Σε διαθεσιμότητα τίθεται ο πρώην επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Προστασίας του Συντάγματος Χανς-Γκέοργκ Μάασεν, όπως ανακοινώθηκε από τον υπουργό Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ.

Ο ίδιος βρέθηκε πριν από λίγο καιρό στο επίκεντρο ενδοκυβερνητικής διαμάχης, όταν διέψευσε δημοσίως την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, η οποία είχε μιλήσει για «ανθρωποκυνηγητό» ακροδεξιών εναντίον μεταναστών στην πόλη Κέμνιτς της Σαξονίας.

Έπειτα από αλλεπάλληλες διαβουλεύσεις, ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ, προκειμένου να μην τον απολύσει, επρόκειτο να τον αναβαθμίσει σε ειδικό σύμβουλο για θέματα ασφάλειας.

2018 11 05T100259Z 2143453704 RC12653021B0 RTRMADP 3 GERMANY POLITICS

REUTERS/Fabrizio Bensch/File Photo

Σήμερα όμως ο κ. Ζεεχόφερ ανακοίνωσε την απόφασή του να τον θέσει σε διαθεσιμότητα, τονίζοντας ότι αποφασιστικής σημασίας υπήρξε το περιεχόμενο της ομιλίας του σε κλειστό κύκλο επικεφαλής μυστικών υπηρεσιών της ΕΕ, της Νορβηγίας και της Ελβετίας, κάνοντας λόγο για «απαράδεκτες διατυπώσεις», οι οποίες, όπως είπε, προκαλούν πρόβλημα εμπιστοσύνης και καθιστούν αδύνατη την συνέχιση της συνεργασίας.

Ο κ. Ζεεχόφερ εξέφρασε πάντως την εκτίμησή του για τις υπηρεσίες που προσέφερε ως τώρα ο κ. Μάασεν και τον ευχαρίστησε για την προσφορά του στην ασφάλεια της χώρας, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

Όπως αναφέρει ο γερμανικός Τύπος, ο κ. Μάασεν, μιλώντας πριν από δυο εβδομάδες στο πλαίσιο του «Κλαμπ της Βέρνης», όπου συμμετέχουν οι επικεφαλής μυστικών υπηρεσιών των χωρών της Ε.Ε., της Νορβηγίας και της Ελβετίας, καταλόγισε την ευθύνη για τον θόρυβο γύρω από τις δηλώσεις του για το Κέμνιτς σε «αριστερά ριζοσπαστικά στοιχεία» του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), τα οποία επεδίωκαν την διάλυση του κυβερνητικού συνασπισμού ενώ χαρακτήρισε «αριστερή» και «αφελή» την προσφυγική πολιτική του Βερολίνου.

Διαβάστε επίσης
Δες τον κόσμο μέσα από το φακό του CNN Greece. Ακολούθησέ μας στο Instagram!