ΚΟΣΜΟΣ

Πακιστάν: Αποφυλάκιστηκε η Άσια Μπίμπι και φεύγει από τη χώρα δήλωσε ο δικηγόρος της

Πακιστάν: Αποφυλάκιστηκε η Άσια Μπίμπι και φεύγει από τη χώρα δήλωσε ο δικηγόρος της
REUTERS/Asad Karim

H χριστιανή Άσια Μπίμπι που αθωώθηκε την περασμένη εβδομάδα από το Ανώτατο Δικαστήριο του Πακιστάν μετά την καταδίκη της σε θάνατο με την κατηγορία της βλασφημίας, αφέθηκε ελεύθερη, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο δικηγόρος της Σάιφ ουλ Μουλούκ.

«Αφέθηκε ελεύθερη, μου είπαν ότι έχει επιβιβαστεί σε αεροπλάνο, αλλά κανείς δεν γνωρίζει που αυτό θα προσγειωθεί», είπε ο Μουλούκ σε μήνυμά του στο Γαλλικό Πρακτορείο. Η εντολή αποφυλάκισης της έφτασε σήμερα στη φυλακή Μουλτάν, στο κεντρικό τμήμα της χώρας, όπου η Μπίμπι ήταν φυλακισμένη.

Η Μπίμπι καταδικάστηκε σε θάνατο για βλασφημία το 2010 επειδή φερόταν να είχε μιλήσει υποτιμητικά για το Ισλάμ, ενώ η αθώωσή της προκάλεσε την οργή των ακραίων ισλαμιστών που διαδήλωναν επί τρεις ημέρες, αποκλείοντας πολλούς κεντρικούς δρόμους.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ιταλίας δήλωσε σήμερα ότι συνεργάζεται με άλλες χώρες προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια της Άσια Μπίμπι, μετά την έκκληση της οικογένειάς της για χορήγηση ασύλου στις ΗΠΑ, τη Βρετανία ή τον Καναδά.

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι, σε ραδιοφωνικές δηλώσεις του την Τρίτη, είπε ότι η Ιταλία συνεργάζεται διακριτικά με άλλες χώρες της Δύσης για την υπόθεση, ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια της Μπίμπι και της οικογένειάς της.

«Δεν είναι επιτρεπτό το 2018 κάποιος να διακινδυνεύει να χάσει τη ζωή του για ... μια υπόθεση βλασφημίας» δήλωσε ο Σαλβίνι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ