ΚΟΣΜΟΣ

Αρκετοί τραυματίες από τους πυροβολισμούς σε μπαρ στην Καλιφόρνια

Αρκετοί τραυματίες από τους πυροβολισμούς σε μπαρ στην Καλιφόρνια
REUTERS

Τουλάχιστον 11 άτομα τραυματίστηκαν από το περιστατικό με πυροβολισμούς που σημειώθηκε σε μπαρ του Θάουσεντ Όακς στην Καλιφόρνια, ενώ η αστυνομία κάνει έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη. 

Η αστυνομία εκλήθη στο σημείο στις 11:30 μ.μ. (τοπική ώρα). Ισχυρή δύναμη έφτασε στο σημείο, ενώ ασθενοφόρα παρέλαβαν τους τραυματίες για να τους μεταφέρουν στο νοσοκομείο, όπως αναφέρει το CNNi.

«Δεν μπορώ να σας ενημερώσω για την κατάσταση των τραυματιών αυτή την ώρα», είπε σε συνέντευξη Τύπου ο σερίφης της κομητείας Βεντούρα Garo Kuredjian, τονίζοντας πως ο δράστης παραμένει ελεύθερος.

«Δεν μπορώ να σας πω πολλά για τον δράστη. Ακόμη κάνουμε έρευνα για να τον εντοπίσουμε», τόνισε ο ίδιος.

Όταν η αστυνομία έφτασε στο σημείο το περιστατικό ήταν ακόμη σε εξέλιξη. Μεταξύ των τραυματιών, σύμφωνα με την ενημέρωση, είναι και ένας αστυνομικός.

Η επίθεση

Ο δράστης φέρεται να άνοιξε αρχικά πυρ εναντίον του φύλακα που ήταν στην μπροστινή πόρτα και στη συνέχεια εισήλθε στο μπαρ.

«Σε εξέλιξη περιστατικό με πυροβολισμούς», ανέφερε η Πυροσβεστική Υπηρεσία της κομητείας Βεντούρα στο twitter και κάλεσε τους πολίτες να μείνουν «μακριά από την περιοχή. Υπάρχουν αρκετοί τραυματίες».

Αστυνομική πηγή που μίλησε στους LA Times σημείωσε πως ο δράστης πυροβόλησε σχεδόν 30 φορές.

Ο Nick Steinwende σημείωσε πως μερικοί φίλοι του ήταν μέσα στο μπαρ την ώρα της επίθεσης.

«Επικρατούσε χάος, ο κόσμος πηδούσε από τα παράθυρα, πηδούσε τις πύλες και προσπαθούμε να βγει», είπε και συμπλήρωσε: «Απ’ όσα μου είπαν, ο δράστης ξεκίνησε να πυροβολεί από τη ρεσεψιόν. Ο κόσμος κρυβόταν στα μπάνια».

Δημοσιογράφος, που έσπευσε στο σημείο, δημοσίευσε στο twitter μία φωτογραφία ενός εκ των θαμώνων του μπαρ, ο οποίος άκουσε τους πυροβολισμούς και αναγκάστηκε να σπάσει ένα τζάμι με καρέκλα για να σωθεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ