ΚΟΣΜΟΣ

Miley Cyrus, Neil Young, Gerard Butler έχασαν τα σπίτια τους στις φονικές πυρκαγιές της Καλιφόρνια

Miley Cyrus, Neil Young, Gerard Butler έχασαν τα σπίτια τους στις φονικές πυρκαγιές της Καλιφόρνια
REUTERS/Eric Thayer

Μια πύρινη κόλαση ζουν τις τελευταίες μέρες οι κάτοικοι της Καλιφόρνια, από τις φονικές πυρκαγιές που σαρώνουν τα πάντα στο πέρασμά τους. Τουλάχιστον 31 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, πολλά σπίτια κάηκαν, ενώ ανυπολόγιστες είναι μέχρι τώρα οι υλικές ζημιές.

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Πολλά σπίτια κάηκαν, ανάμεσά τους και αυτά αρκετών σελέμπριτι, όπως οι Miley Cyrus, Neil Young, Gerard Butler και Robin Thicke.

Ο Butler ανέβασε στο twitter μία φωτογραφία από τα αποκαΐδια του σπιτιού του στο Μαλιμπού, και ευχαρίστησε τους πυροσβέστες για το κουράγιο τους.

Αλλά και ο Thicke, με ανάρτησή του στο Instagram, ευχαρίστησε πυροσβέστες και εθελοντές, οι οποίοι «ρίσκαραν τη ζωή τους για να σώσουν το σπίτι του».

https://www.instagram.com/p/BqDdJbGB1r6

Συντετριμμένη από τις φονικές πυρκαγιές δήλωσε η Miley Cyrus. «Είμαι από τους τυχερούς. Τα ζώα μου και η αγάπη της ζωής μου τα κατάφεραν να βγουν ασφαλείς και αυτό έχει μόνο σημασία τώρα. Το σπίτι μου δεν υπάρχει πια, αλλά οι αναμνήσεις που μοιράστηκα με οικογένεια και φίλους εξακολουθούν να υπάρχουν. Είμαι ευγνώμον για ό, τι μου έμεινε. Στέλνω την αγάπη και την ευγνωμοσύνη μου στους πυροσβέστες και το αστυνομικό τμήμα του Λος Άντζελες», έγραψε η τραγουδίστρια στο twitter και συνόδευσε το σχόλιό της από τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε κάποιος να βοηθήσει όσους είχαν ανάγκη εξαιτίας των πυρκαγιών.

Σε ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα του, ο Neil Young, αφού επισήμανε τον αντίκτυπο της κλιματικής αλλαγής, σημείωσε: «έχασα ένα σπίτι από προηγούμενη πυρκαγιά στην Καλιφόρνια και τώρα έχασα και άλλο».

Τρία είναι τα κύρια μέτωπα που μαίνονται στην Καλιφόρνια. Οι πυροσβέστες συνέχιζαν την Κυριακή τη μάχη για να περιορίσουν τις δύο μεγαλύτερες πυρκαγιές, στα δύο άκρα της Πολιτείας: την αποκαλούμενη Camp Fire, στην Κομητεία Μπιούτ, στον βορρά - και τη λεγόμενη Woolsey Fire, γύρω από το Λος Άντζελες και το Μάλιμπου, στον νότο, όπου δύο πτώματα βρέθηκαν στο εσωτερικό ενός αυτοκινήτου.

Οι αντίξοες συνθήκες αναμένεται να συνεχίσουν και τη Δευτέρα, δυσχεραίνοντας το έργο των πυροσβεστών.

Miley Cyrus, Neil Young, Gerard Butler among those to lose homes in California wildfires, By Susannah Cullinane

ΔΗΜΟΦΙΛΗ