ΚΟΣΜΟΣ

Αποκλεισμός πέντε γεφυρών του Λονδίνου από διαδηλωτές για την κλιματική αλλαγή

Αποκλεισμός πέντε γεφυρών του Λονδίνου από διαδηλωτές για την κλιματική αλλαγή
REUTERS/Peter Nicholls

Στον αποκλεισμό πέντε γεφυρών του Λονδίνου προχώρησε σήμερα ομάδα διαδηλωτών, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν για την κλιματική αλλαγή. Η βρετανική αστυνομία συνέλαβε περισσότερα από 70 άτομα για παρεμπόδιση της κυκλοφορίας.

Η διαμαρτυρία οργανώθηκε από την ομάδα Extinction Rebellion, η οποία κατέλαβε τις κεντρικές γέφυρες της βρετανικής πρωτεύουσας - Westminster, Lambeth, Waterloo, Blackfriars και Southwark Bridge- , διαμαρτυρόμενοι για την «εγκληματική αδράνεια» της βρετανικής κυβέρνησης για την κλιματική αλλαγή.

«Απαιτούμε από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να πει αμέσως την αλήθεια και να δηλώσει κατάσταση έκτακτης ανάγκης για το κλίμα και την οικολογία, να αναστρέψει τις ασυνεπείς πολιτικές και να μειώσει τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου έως το 2025 και να δημιουργήσει μια συνέλευση πολιτών για να επιβλέπει αυτές τις αλλαγές», ανέφερε η ομάδα.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Χαν σέβεται πλήρως το δικαίωμα για ειρηνική διαμαρτυρία, εφόσον είναι στα πλαίσια του νόμου, ανέφερε ο εκπρόσωπός του.

Παράλληλα, συμφώνησε με τους διαδηλωτές ότι χρειάζεται επειγόντως δράση για την κλιματική αλλαγή, προσθέτοντας ότι είναι καιρός οι υπουργοί να σταματήσουν μνα αδρανούν για αυτό το σημαντικό ζήτημα.

Σύμφωνα με τους οργανωτές, περισσότεροι από 6.000 άνθρωποι συμμετείχαν στις σημερινές εκδηλώσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ