ΚΟΣΜΟΣ

Η εμφάνιση - έκπληξη και το δώρο του Μπαράκ Ομπάμα στην παρουσίαση βιβλίου της Μισέλ

Η εμφάνιση - έκπληξη και το δώρο του Μπαράκ Ομπάμα στην παρουσίαση βιβλίου της Μισέλ
ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/SHAWN THEW

Ο Μπαράκ Ομπάμα, «αιφνιδίασε» τη σύζυγό του, Μισέλ, κατά την παρουσίαση του βιβλίου της στην Ουάσιγκτον.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, εμφανίστηκε με μία ανθοδέσμη στο πλαίσιο της παρουσίασης, συγκρίνοντας τον εαυτό του με τον… Jay-Z.

«Αυτό που έκανα θυμίζει τις φορές που ο Jay-Z εμφανίζεται σε συναυλία της Beyoncé. Είναι το ίδιο πράγμα. Για να εμπλουτιστεί η συναυλία».

Καθώς ο Μπαράκ Ομπάμα εμφανίστηκε στη σκηνή, μία φωνή από το κοινό ακούστηκε να λέει «Μας λείπεις».

Η εκδήλωση είχε οργανωθεί από την πρώην σύμβουλο του Λευκού Οίκου, Βάλερι Τζάρρεττ. Η Μισέλ Ομπάμα μίλησε για τη ζωή τους μετά τον Λευκό Οίκο καθώς και για το πώς (αυτή και ο σύζυγός της) «γυρίζουν πίσω στον χρόνο» και βλέπουν όλα όσα κατάφεραν.

«Δεν έχουμε βρει χρόνο να γυρίσουμε πίσω σε εκείνα τα οκτώ χρόνια επειδή ήμασταν αρκετά απασχολημένοι προσπαθώντας να ‘μαστε τέλειοι και να τα κάνουμε όλα σωστά. Δεν είχαμε χρόνο να δούμε όσα είχαμε καταφέρει» αναφέρει η σύζυγός του πρώην Αμερικανού προέδρου.

«Καταφέραμε να το κάνουμε αυτό το προηγούμενο βράδυ. Απλά τον κοίταξα και είπα “το κατάφερες. Έκανες μία από τις δυσκολότερες δουλειές σε αυτόν τον πλανήτη”».

Στο πλαίσιο της παρουσίασης, η Μισέλ Ομπάμα αναφέρθηκε και στις διαφορές μεταξύ της πολιτικής του Ντόναλντ Τραμπ με αυτή του Μπαράκ Ομπάμα.

«Βασικά πρέπει να ρωτήσουμε τους εαυτούς μας σε τι κόσμο θέλουμε να ζούμε; Σε τι κόσμο θέλουμε να μεγαλώσουν τα παιδιά μας;».

Στα απομνημονεύματά της η πρώην πρώτη κυρία κάνει αρκετές αναφορές στον νυν Αμερικανό πρόεδρο, αναφέροντας πως δεν θα τον «συγχωρήσει ποτέ» για τον ρόλο του στη θεωρία συνομωσίας περί τόπου γέννησης του συζύγου της, γιατί σύμφωνα με την ίδια, όλο αυτό έβαλε την οικογένειά της σε κίνδυνο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έσπευσε να απαντήσει στη συγκεκριμένη αναφορά στο πρόσωπό του, δηλώνοντας πως οι κατηγορίες της Μισέλ γράφτηκαν μόνο και μόνο για να κεντρίσουν την προσοχή των μέσων.

«Απλά πήρε πολλά λεφτά για να γράψει ένα βιβλίο και όλοι περιμένουν μία διαμάχη», είπε.

Obama makes surprise stop at Michelle's book tour, jokes about Jay-Z and Beyonce
By Faith Karimi and David Siegel, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ