ΚΟΣΜΟΣ

«Μαμά με πυροβόλησαν»: Νεκρή η 13χρονη που είχε γράψει έκθεση κατά της βίας των όπλων

«Μαμά με πυροβόλησαν»: Νεκρή η 13χρονη που είχε γράψει έκθεση κατά της βίας των όπλων
CNNi

«Τα μικρά παιδιά είναι θύματα μίας άσκοπης βίας με όπλα». Η Sandra Parks είχε γράψει μία έκθεση, η οποία βραβεύτηκε, σχετικά με τις συχνές πλέον επιθέσεις με όπλα τόσο στον τόπο διαμονής της το Μιλγουόκι, όσο και σε άλλα μέρη του κόσμου, καθώς και για τον αντίκτυπο που έχουν αυτές στους νέους ανθρώπους. Δύο χρόνια μετά τη συγκινητική της ανάλυση, το κορίτσι έπεσε νεκρό από αδέσποτη σφαίρα

«Κάθομαι στην άκρη και πρέπει να ξεφύγω από όλα όσα βλέπω και ακούω κάθε μέρα. Πάντα φτάνω στο ίδιο συμπέρασμα: ζούμε σε ένα χαοτικό κράτος» είχε γράψει.

Καθώς η Sandra καθόταν στο δωμάτιό της τη Δευτέρα, μία σφαίρα πέρασε από το παράθυρο, χτύπησε τη 13χρονη και τη σκότωσε…

«Τη δέχτηκε σαν στρατιώτης. Απλά μπήκε στο δωμάτιο και είπε “Μαμά, με πυροβόλησαν”. Η σφαίρα δεν προοριζόταν καν γι’ αυτή» αναφέρει στο CNNi η αδερφή της, Tatiana.

«Μπήκε στο δωμάτιό της και δεν βγήκε έξω ζωντανή»

Ο δήμαρχος του Μιλγουόκι, Tom Barrett περιέγραψε τη βία των όπλων στην πόλη και γενικότερα σε όλη τη χώρα ως μία «παράνοια».

«Η Sandra Parks μπήκε στο δωμάτιό της. Δεν βγήκε ποτέ ζωντανή. Δυστυχώς, ο θάνατός της προκλήθηκε από κάποιον που απλά αποφάσισε να πυροβολήσει προς το σπίτι της. Και τώρα είναι νεκρή» ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου.

Δύο άνδρες κατηγορήθηκαν για το συμβάν. Προς το παρόν δεν είναι γνωστό εάν το συγκεκριμένο σπίτι αποτελούσε στόχο.

«Το μωρό μου δεν ήταν βίαιο»

Η Parks όταν έγραψε την έκθεση ήταν ακόμη στην έκτη δημοτικού. Η έκθεσή της κέρδισε την τρίτη θέση στον διαγωνισμό.

«Προτεραιότητα έχει να αρχίσουμε να νοιαζόμαστε ο ένας για τον άλλο. Πρέπει να είμαστε συμπονετικοί και να προσπαθούμε να έρθουμε στη θέση του άλλου. Θα είμαστε νικητές όταν θα έχουμε καταφέρει να αγαπήσουμε τους εαυτούς μας αλλά και τους γύρω μας».

Δεκάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σε ολονυχτία για να τιμήσουν τη μικρή Sandra έξω από το σπίτι της. Κρατούσαν ένα πανό στο οποίο αναγραφόταν η έκθεσή της κατά της βίας.

Η μητέρα της, Bernice, ανέφερε πως η κόρη της μιλούσε πολύ συχνά κατά της βίας.

«Το μωρό μου δεν ήταν βίαιο. Στο μωρό μου δεν άρεσε η βία».

Σε παλιότερη συνέντευξή της στο ραδιόφωνο, η Sarah είχε αναφέρει πως διάλεξε το συγκεκριμένο θέμα λόγω των συχνών περιστατικών πυροβολισμών.

«Το μόνο που ακούμε είναι πως κάποιος πέθανε ή πυροβολήθηκε και κανείς δεν σκέφτεται ποιανού ο πατέρας ή ο γιος, ή το εγγόνι μόλις σκοτώθηκε».

'Mama, I'm shot': Girl who wrote essay about gun violence is killed by stray bullet in Milwaukee
By Faith Karimi, CNNi

ΔΗΜΟΦΙΛΗ