ΚΟΣΜΟΣ

Όλαφ Σολτς: Το Brexit θα πλήξει όλους τους εμπλεκόμενους

Όλαφ Σολτς: Το Brexit θα πλήξει όλους τους εμπλεκόμενους
Φωτογραφία αρχείου / Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Όλαφ Σολτς REUTERS/Axel Schmidt

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς δήλωσε ότι η αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα πλήξει όλους τους εμπλεκόμενους αλλά πρόσθεσε ότι ελπίζει πως η συμφωνία για το Brexit που επικυρώθηκε χθες από τους ηγέτες της ΕΕ χθες «θα θέσει τα θεμέλια για μια καλή εξέλιξη».

Οι δηλώσεις του Σολτς έγιναν μία μέρα μετά τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά την οποία οι ηγέτες των «27» ενέκριναν τη συμφωνία διαζυγίου με το Ηνωμένο Βασίλειο και την πολιτική διακήρυξη που περιγράφει τη σχέση της Βρετανίας με την ΕΕ μετά το Brexit.

Οι ηγέτες της ΕΕ δήλωσαν ότι το πακέτο που συμφώνησε η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι είναι η καλύτερη που θα λάβει η Βρετανία, σε μια προειδοποίηση προς το βρετανικό κοινοβούλιο να μην την απορρίψει. Η απόρριψη του κειμένου στη Βουλή των Κοινοτήτων θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα Brexit χωρίς συμφωνία την 29η Μαρτίου του 2019.

Στη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου, Βρυξέλλες και Λονδίνο αναμένεται να διαπραγματευθούν τις μελλοντικές σχέσεις τους, οι οποίες ενδέχεται να περιοριστούν σε μια ευρεία εμπορική συμφωνία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ