ΚΟΣΜΟΣ

Ανατροπή με τη συνάντηση Πούτιν – Τραμπ στη Σύνοδο Κορυφής της G20

Ανατροπή με τη συνάντηση Πούτιν – Τραμπ στη Σύνοδο Κορυφής της G20
Reuters

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα έχει μια σύντομη χωρίς προετοιμασία συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στην Αργεντινή, όπως και με άλλους ηγέτες στη διάρκεια της συνόδου κορυφής της Ομάδας των 20 (G20), μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, Νμίμτρι Πεσκόφ.

Χθες ο Τραμπ ακύρωσε μια προγραμματισμένη συνάντηση με τον Πούτιν στην Αργεντινή μετά τη σύλληψη από τη Ρωσία πλοίων του ουκρανικού πολεμικού ναυτικού και των πληρωμάτων τους ανοικτά της Κριμαίας.

«Με βάση το γεγονός ότι τα πλοία και οι ναυτικοί δεν έχουν επιστραφεί στην Ουκρανία από τη Ρωσία, αποφάσισα ότι θα ήταν καλύτερο για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη να ακυρώσω την προγραμματισμένη συνάντησή μου στην Αργεντινή με τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Προσμένω σε μια ουσιώδη Σύνοδο Κορυφής μόλις επιλυθεί αυτή η κατάσταση» έγραψε στο Twitter o Τραμπ, μετά την αναχώρησή του για τη Σύνοδο Κορυφής της G20.

«Εσωτερικά ζητήματα και όχι η Ουκρανία ο λόγος της ακύρωσης της συνάντησης»

Σε εσωτερικά ζητήματα αποδίδει πάντως η Ρωσία την ακύρωση, από πλευράς ΗΠΑ, της συνάντησης Ντόναλντ Τραμπ – Βλαντιμίρ Πούτιν.

Χθες, ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε την απόφασή του να ακυρώσει τη συνάντηση λόγω των Ρωσικών κινήσεων κατά της Ουκρανίας, ωστόσο το Κρεμλίνο θεωρεί πως το τετ-α-τετ δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω εσωτερικών ζητημάτων που απασχολούν την πολιτική σκηνή των ΗΠΑ.

«Η πρόκληση που ξεκίνησε από το Κίεβο σε αυτήν την περιοχή (Αζοφική Θάλασσα) είναι ο πραγματικός λόγος για την ακύρωση; Αυτό ακούσαμε ως επίσημη εκδοχή και τη δεχθήκαμε. Είναι πραγματική; Πιστεύω ότι θα πρέπει να αναζητήσουμε απαντήσεις στην εσωτερική πολιτική κατάσταση στις ΗΠΑ», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα.

Τις δηλώσεις της Ζαχάροβα επικαλούνται τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ