ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: Στις επιθετικές πολιτικές στη Μεσόγειο θα απαντάμε με επίθεση

Ερντογάν: Στις επιθετικές πολιτικές στη Μεσόγειο θα απαντάμε με επίθεση
REUTERS/Andres Stapff

Θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε τα αναγκαία μέτρα στην ανατολική Μεσόγειο όσο οι Ελληνοκύπριοι συνεχίζουν την επιθετική πολιτική τους, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στην Αργεντινή στο πλαίσιο της Συνόδου των G20.

Ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε συγκεκριμένα ότι «δεν θα επιτρέψουμε ποτέ να σφετεριστούν με τετελεσμένα τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων στους υδρογονάνθρακες της ανατολικής Μεσογείου».

«Η ενίσχυση της παρουσίας μας στην ανατολική Μεσόγειο το τελευταίο διάστημα αποτελεί αντανάκλαση της ανυποχώρητης στάσης μας σε αυτό το σημείο», πρόσθεσε, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ.

«Όσο ο Ελληνοκυπριακός τομέας συνεχίζει τις επιθετικές πολιτικές αγνοώντας τα πραγματικά δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων τόσο κι εμείς θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε τα αναγκαία μέτρα», ανέφερε.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη 27 Νοεμβρίου, ο πρόεδρος της Τουρκίας είχε καταλογίσει «ριψοκίνδυνη» συμπεριφορά στην Ελλάδα και την Κύπρο. Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του είχε δηλώσει πως «η ριψοκίνδυνη συμπεριφορά της Ελλάδας και της νότιας -όπως τη χαρακτήρισε- Κύπρου με τη στήριξη ορισμένων ευρωπαϊκών κρατών, αποτελεί απειλή πρωτίστως για τις ίδιες».

Όπως συμπλήρωσε, «η Τουρκία είναι αποφασισμένη να χρησιμοποιήσει πλήρως τα δικαιώματά της που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο στις διενέξεις σχετικά με το Αιγαίο και το Κυπριακό» ενώ είπε επιπλέον ότι η Άγκυρα δεν θα επιτρέψει σε «άσχετες» χώρες να αποκτήσουν οικονομική και πολιτική κυριαρχία στην Ανατολική Μεσόγειο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ