ΚΟΣΜΟΣ

Νέα επίθεση από τον Ντουτέρτε: «Οι επίσκοποι είναι άχρηστοι, σκοτώστε τους»

Νέα επίθεση από τον Ντουτέρτε: «Οι επίσκοποι είναι άχρηστοι, σκοτώστε τους»

Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων, Ροντρίγκο Ντουτέρτε, εξαπέλυσε και πάλι επίθεση εναντίον των Ρωμαιοκαθολικών επισκόπων στη χώρα του, λέγοντας ότι θα πρέπει να τους εκτελέσουν όλους επειδή είναι «άχρηστοι».

Ο Ντουτέρτε, ο οποίος συχνά καταφέρεται κατά της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στις Φιλιππίνες, είπε ότι αν και ο ίδιος πιστεύει στον Θεό, οι επίσκοποι είναι ανόητοι.

«Δεν θα τα είχα βγάλει πέρα στη ζωή... χωρίς τον Θεό. Αλλά τους επισκόπους σας, σκοτώστε τους. Είναι άχρηστοι, είναι ανόητοι. Το μόνο που κάνουν είναι να ασκούν κριτική», είπε ο 73χρονος πρόεδρος. Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο δικός του Θεός έχει «κοινή λογική», σε αντίθεση με τον «ηλίθιο» Θεό των Καθολικών επισκόπων.

«Δεν είπα ποτέ ότι είμαι άθεος», διαβεβαίωσε, σε μια τελετή απονομής βραβείων σε κοινότητες και πόλεις φιλικές προς τα παιδιά.

«Η προεδρία είναι δώρο Θεού. Είμαι σίγουρος ότι ο Θεός δεν θα μου είχε δώσει αυτή τη θέση αν ήμουν ανόητος», είπε.

Ντουτέρτε σε καθολικούς: Μην πληρώνετε τους ανόητους ιερείς, χτίστε δικά σας παρεκκλήσια

Στις Φιλιππίνες περίπου το 80% των κατοίκων είναι Ρωμαιοκαθολικοί. Ο Ντουτέρτε εξαπολύει συχνά επιθέσεις σε ιερείς και επισκόπους, κατηγορώντας τους για διαφθορά και σεξουαλική κακοποίηση, ενώ υποστηρίζει ότι και ο ίδιος υπήρξε θύμα τους όταν ήταν μαθητής στην πόλη Νταβάο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ