Μαρία Μπούτινα: Η Ρωσίδα κατάσκοπος παραδέχτηκε την ενοχή της
Ήρεμη και εγκρατής, η Ρωσίδα Μαρία Μπούτινα που είχε συλληφθεί στις ΗΠΑ, παραδέχθηκε ενώπιον του δικαστηρίου την ενοχή της και συγκεκριμένα ένα από τα σημεία του κατηγορητηρίου, το οποίο αφορά την συνομωσία με σκοπό την παραβίαση της νομοθεσίας περί «πρακτόρων ξένης χώρας» που ισχύει στις ΗΠΑ.
Η Μπούτινα, ενώπιον των δικαστών και παρουσία του δικηγόρου της Ρόμπερτ Ντρίσκολ, ορκίσθηκε πως θα συνεργασθεί με τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς και κατ’ αυτόν τον τρόπο δεν θα οδηγηθεί σε δίκη, στο πλαίσιο της οποίας, την τύχη της θα έπρεπε να κρίνουν τα 12 μέλη της επιτροπής των ενόρκων.
Η ίδια είπε ότι η παραμονή της στο κελί στο οποίο ήταν μόνη δεν επηρέασε την απόφαση της να συνεργαστεί με την ανάκριση.
Εν συνεχεία η δικαστής Τάνια Τσάτκαν την ρώτησε, αν στο διάστημα από το 2015 έως το 2018 συνεργάσθηκε με πρόσωπα στην επικράτεια των ΗΠΑ με σκοπό να βλάψει τα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών. «Ναι» απάντησε η κατηγορούμενη.
Η δικαστής προκαταρκτικά ενημέρωσε την Μπούτινα, ότι σε περίπτωση που συμφωνήσει να συνεργαστεί με τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς στερείται του δικαιώματος να υποβάλλει έφεση στην καταδικαστική απόφαση με ορισμένες εξαιρέσεις.
Η Μπούτινα απάντησε επίσης καταφατικά στο ερώτημα της δικαστή Τσάτκαν, αν αντιλαμβάνεται ότι μετά την συμφωνία να συνεργαστεί με τους εισαγγελείς, ενδέχεται να απελαθεί και να στερηθεί του δικαιώματος να υποβάλλει αίτηση για την απόκτηση αμερικανικής υπηκοότητας.
Το δικαστήριο απεφάνθη ότι η Μπούτινα παραδέχθηκε την ενοχή της σε ένα από τα σημεία του κατηγορητηρίου, ενώ η επόμενη συνεδρίαση έχει ορισθεί για τις 12 Φεβρουαρίου.
Γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ: «Ο εφιάλτης των Ιρανών σύντομα θα τελειώσει»
23:23
Οι ΗΠΑ εξαπέλυσαν βομβαρδισμούς κατά θέσεων του Ισλαμικού Κράτους σε όλη την Συρία
23:10
Νικαράγουα: Η κυβέρνηση απελευθέρωσε «δεκάδες» πολιτικούς κρατούμενους
22:59
ΕΝΩ ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ: Πιθανά σενάρια χτυπήματος στο Ιράν εξετάζουν οι ΗΠΑ - Σκηνές χάους σε ολόκληρη τη χώρα
22:46