ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Πρωτοφανής σεξουαλική κακοποίηση εν πτήσει

ΗΠΑ: Πρωτοφανής σεξουαλική κακοποίηση εν πτήσει
Reuters/ DANIEL BECERRIL

Σε εννέα χρόνια ποινής κάθειρξης για σεξουαλική επίθεση που διέπραξε σε βάρος μιας γυναίκας που καθόταν δίπλα στον ίδιο και τη γυναίκα του (!) μέσα στο αεροπλάνο, καταδικάστηκε ένας Ινδός στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Πραχμπού Ραμαμόρτχι καταδικάστηκε από δικαστήριο του Ντιτρόιτ, σύμφωνα με ανακοίνωση της ομοσπονδιακής εισαγγελίας του Μίσιγκαν.

Ο 35χρονος θα απελαθεί στην Ινδία μόλις εκτίσει την ποινή του, ενώ δεν θα του επιτραπεί η επιστροφή στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Κατά τη διάρκεια νυχτερινής πτήσης από το Λας Βέγκας στο Ντιτρόιτ τον Ιανουάριο, ο Ραμαμόρτχι ξεκούμπωσε τη φούστα της 22χρονης γυναίκας και της άγγιξε τα γεννητικά όργανα ενώ κοιμόταν δίπλα του, ανέφερε η εισαγγελία, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

«Αυτή η σεξουαλική επιθετική ενέργεια την ξύπνησε, είδε τα εσώρουχά της κατεβασμένα και ζήτησε βοήθεια από το πλήρωμα της πτήσης», υπογράμμισε επίσης η εισαγγελία.

Την ώρα μάλιστα που ξύπνησε, ο Ραμαμόρτχι παρίστανε ότι κοιμόταν στον ώμο της συζύγου του, η οποία καθόταν δίπλα του στην άλλη θέση!

Κατά τη σύλληψή του στην αποβίβαση, ο 35χρονος υποστήριξε ότι δεν ήξερε πού έβαζε τα χέρια του, αλλά στην κατάθεσή του έπειτα ανέφερε ότι ίσως (!) ξεκούμπωσε το σουτιέν της και άγγιξε το στήθος της 22χρονης με τα χέρια του, σύμφωνα πάντα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Ινδός κρίθηκε ένοχος από δικαστήριο τον Αύγουστο.

«Όλοι έχουν το δικαίωμα να νοιώθουν ασφαλείς σε μια αεροπορική πτήση», ανέφερε ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας Μάθιου Σνάιντερ.

Σύμφωνα, δε, με τον τοπικό Τύπο του Ντιτρόιτ, ο δικαστής δήλωσε «ανήσυχος» από την έλλειψη μεταμέλειας του δράστη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ