ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Η αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συρία μπορεί να πλήξει τη μάχη κατά του ISIS

Γερμανία: Η αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συρία μπορεί να πλήξει τη μάχη κατά του ISIS
REUTERS/Thaier al-Sudani

Την ανησυχία του για την αποχώρηση των αμερικάνικων στρατευμάτων από τη Συρία εξέφρασε ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών, τονίζοντας πως μπορεί να επιφέρει πλήγμα στη μάχη κατά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και «να θέσει σε κίνδυνο τις επιτυχίες που έχουν καταγραφεί» εναντίον της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

«Δεν είμαστε οι μόνοι που εκπλαγήκαμε από την αιφνίδια αλλαγή πολιτικής εκ μέρους της αμερικανικής πλευράς. Το ΙΚ υποχώρησε όμως η απειλή παραμένει», ανέφερε σε σύντομη ανακοίνωση ο υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας, η χώρα του οποίου συμμετέχει στις προσπάθειες ενός διεθνούς συνασπισμού που πολεμά τους τζιχαντιστές στη Συρία.

«Υπάρχει ο κίνδυνος οι συνέπειες της απόφασης αυτής να πλήξουν τη μάχη μας εναντίον του ΙΚ», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας πως η ισλαμική οργάνωση «εξακολουθεί να είναι ενεργή στην ανατολική Συρία».

«Η μάχη κατά του ΙΚ αποφασίζεται μακροπρόθεσμα στρατιωτικά αλλά και πολιτικά», σύμφωνα με τον Μάας ο οποίος προέβαλε την ανάγκη για «ασφάλεια και πολιτική τάξη» προκειμένου να σταθεροποιηθεί η Συρία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ