ΚΟΣΜΟΣ

Το παράξενο… δώρο Γάλλου γερουσιαστή στους συναδέλφους του

Το παράξενο… δώρο Γάλλου γερουσιαστή στους συναδέλφους του
REUTERS/Philippe Wojazer

Ένας Γάλλος γερουσιαστής αποφάσισε σήμερα να κάνει ένα «δώρο» στους συναδέλφους του, ανακοινώνοντάς τους, μεσούσης της συνεδρίασης του κοινοβουλίου με επίκεντρο τα έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση των κινητοποιήσεων των κίτρινων γιλέκων, τον εορτασμό της… «Παγκόσμιας Ημέρας Οργασμού».

«Αγαπητοί μου συνάδελφοι, διανύουμε μια δύσκολη περίοδο (…), όμως επίσης προσεγγίζουμε την περίοδο των Χριστουγέννων, που είναι εορταστική, συναισθηματική, πιο ελαφριά από τη φύση της. Και για να καταλήξω, θέλω να κάνω ένα μικρό δώρο στην ολομέλεια, σε όσες και όσους βρίσκονται εδώ σε αυτήν την αίθουσα, υπενθυμίζοντάς τους ότι σήμερα, είναι η παγκόσμια ημέρα οργασμού» είπε ο Ολιβιέ Ενό, ένας κεντρώος γερουσιαστής.

Παίρνοντας τον λόγο, η Σοσιαλίστρια Λοράνς Ροσινιόλ, πρώην υπουργός των Δικαιωμάτων των Γυναικών, απάντησε: «Προτείνω να μην αφαιρέσουμε τον χρόνο διάρκειας του οργασμού από το χρόνο ομιλίας μου…».

Νωρίτερα, ο γερουσιαστής Στεφάν Ραβιέ (ακροδεξιά) ευχήθηκε επίσης «καλά Χριστούγεννα» στους «συναδέλφους του, στο προσωπικό του κοινοβουλίου και το σύνολο των συμπολιτών του».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ