ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο: Αυτοκίνητο παρασύρει 11χρονο και τον εκτινάσει σε μεγάλη απόσταση

Βίντεο: Αυτοκίνητο παρασύρει 11χρονο και τον εκτινάσει σε μεγάλη απόσταση
Capture/YoutubeUniversal Media Online

Δικαστήριο της Ουαλίας διέταξε τη δημοσιοποίηση βίντεο που δείχνει την παράσυρση ενός 11χρονου αγοριού από αυτοκίνητο. Το παιδί, ευτυχώς, δεν υπέστη σοβαρά τραύματα.

Το περιστατικό έλαβε χώρα τον περασμένο Ιούλιο. Το παιδί επιχειρούσε να περάσει έναν δρόμο, όταν χτυπήθηκε από το διερχόμενο όχημα.

Βίντεο από κάμερα στην περιοχή κατέγραψε τη στιγμή που το παιδί εκτινάσει σε μεγάλη απόσταση, πριν τελικώς πέσει στην άκρη του δρόμου.

Ο 11χρονος έσπασε ένα χέρι και την κλείδα του.

Το βίντεο χρησιμοποιήθηκε στο δικαστήριο ως αποδεικτικό στοιχείο, με τον οδηγό του οχήματος να δηλώνει ένοχος.

Ο 29χρονος οδηγός, το όνομα του οποίου δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, σταμάτησε για να δει αν το παιδί είναι καλά, αλλά στη συνέχεια επέστρεψε στο αμάξι και έφυγε πριν φτάσει η αστυνομία.

«Μετά το περιστατικό, είχε πέσει (σ.σ. το παιδί) στην άκρη του δρόμου. Ήταν ξεκάθαρο ότι είχε χτυπηθεί από το όχημά σας», είπε ο δικαστής στον κατηγορούμενο και συνέχισε: «Φύγατε αμέσως, ξεκάθαρα σε κατάσταση πανικού».

Ο δικαστής αποδέχθηκε πως ο 29χρονος είχε ελάχιστο χρόνο να αντιδράσει όταν πετάχτηκε το παιδί μπροστά του, τόνισε πως δεν ήταν μεθυσμένος και συνεχάρη τον οδηγό που παραδόθηκε όταν η αστυνομία ξεκίνησε να τον αναζητά.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 29χρονου σημείωσε πως ο πελάτης του υποφέρει από εφιάλτες μετά το τροχαίο, λαμβάνει ψυχολογική υποστήριξη και είναι έτοιμος να δεχθεί κάθε ποινή.

Τελικώς, του επιβλήθηκε 12μηνη κοινωφελής εργασία και κλήθηκε να πληρώσει και τα έξοδα του δικαστηρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ