ΚΟΣΜΟΣ

Υπόθεση Λορίνα Μπόμπιτ: H νέα ζωή του άνδρα που ευνουχίστηκε από τη γυναίκα του πριν από 25 χρόνια

Υπόθεση Λορίνα Μπόμπιτ: H νέα ζωή του άνδρα που ευνουχίστηκε από τη γυναίκα του πριν από 25 χρόνια
Facebook/John Wayne Bobbitt

Την εφιαλτική του εμπειρία πριν από 25 χρόνια, περιέγραψε ο Τζον Γουέιν Μπόμπιτ, ο οποίος το 1993 ευνουχίστηκε από την τότε σύζυγό του, Λορίνα.

Το συμβάν του 1993 είχε σοκάρει παγκοσμίως. Το ζευγάρι από τη μία μέρα στην άλλη έγινε γνωστό και κίνησε το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, αφού η Λορίνα Μπόμπιτ επιτέθηκε βίαια στο σύζυγό της ενώ αυτός κοιμόταν, κόβοντάς του πέος και παίρνοντάς το μαζί της.

Η γυναίκα φέρεται μάλιστα να είχε πετάξει το μόριο του άνδρα από το παράθυρο του αυτοκινήτου της, σε γειτονικό χωράφι. Από εκεί τελικά ανακτήθηκε από τους αστυνομικούς. Μετά από εννιά ώρες στο χειρουργείο, οι γιατροί του νοσοκομείου της Βιρτζίνια κατάφεραν να συγκολλήσουν το κομμένο μέλος.

Η λειτουργία του επανήλθε ολοκληρωτικά μετά από αρκετό καιρό.

1754104


Η Λορένα Μπόμπιτ στα αριστερά - Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/Martin BERNETTI

Ο Τζον Γουέιν Μπόμπιτ μοιράστηκε προσφάτως σε τηλεοπτική εκπομπή τις αναμνήσεις του από εκείνο το φρικτό βράδυ.

«Ήταν ένας εφιάλτης. Προσπάθησα να καθαρίσω το μυαλό μου και να ασκήσω πίεση στην πληγή. Πήγα να ξυπνήσω τον φίλο μου για να ζητήσω να με πάει στο νοσοκομείο».

Ο πρώην πεζοναύτης είχε καταφέρει να μείνει ψύχραιμος, σε αντίθεση με τον φίλο του, ο οποίος φρίκαρε και άρχισε να ουρλιάζει.

«Μπαίνοντας στο νοσοκομείο, ο γιατρός με κοιτάζει και μου λέει, δείξε μου τα χέρια σου» θυμάται. Οι γιατροί που τον είχαν δει πίστεψαν αρχικά πως είχε κόψει τις φλέβες του.

«Πραγματικά το μόνο που μου είπαν στο τηλέφωνο ήταν ότι ένα πέος είχε ακρωτηριαστεί και ότι το όργανο έλειπε» δήλωσε ο γιατρός που ανέλαβε τότε τον σήμερα 51χρονο άνδρα.

Η Λορίνα σήμερα χρησιμοποιεί το πατρικό της επώνυμο, Γκάλο και στη δίκη είχε ισχυριστεί πως ο άνδρας της την κακοποιούσε σεξουαλικά και τη χτυπούσε. Παρόλα αυτά, σε ξεχωριστή δίκη, ο Μπόμπιτ αθωώθηκε από την κατηγορία του βιασμού της.

Όσο για την πρώην σύζυγό του, είχε παραμείνει σε ψυχιατρική κλινική για 45 ημέρες και έπειτα αφέθηκε ελεύθερη. Σήμερα διευθύνει φιλανθρωπική οργάνωση για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ